BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Doğum borçlanması nasıl yapılır?

Doğum borçlanması nedir? Doğum borçlanması ödemesi nasıl yapılır? Sosyal Güvenlik Denetmeni Bünyamin Esen sözlü ve yazılı makalesinde anlattı.

Sosyal Güvenlik Denetmeni Bünyamin Esen, doğum borçlanması hakkında merak edilenleri sözlü ve görsel makalesinde şu şekilde anlattı:





'Doğum borçlanması vatandaşlarımızdan en çok soru alan konuların başında geliyor. Zira doğum borçlanması SGK’ya yapılan başvurular arasında en çok borçlanma başvurusu alan konu. Doğum borçlanması ile doğum yapmış kadınlar doğumlarından sonra çalışmamış olmaları şartıyla iki yıllık süreyi borçlanarak hizmetlerine saydırabiliyorlar. Geçmişte sadece iki çocuk için yapılabilen doğum borçlanması, geçtiğimiz yıl çıkarılan torba kanun ile üç çocuğa çıkarıldı. Yani toplamda 2160 güne kadar emeklilik açısından gün kazanmanız mümkündür. Doğum borçlanmasının temel şartlarını çocuğun sağ olması ve iki yıl içinde vefat etmemesi oluşturuyor. Eğer çocuğunuz doğum sonrasında iki yıllık süre dolmadan vefat etmişse doğum ile çocuğun vefat etmesi arasındaki süre kadar borçlanabiliyorsunuz. Borçlanmalara emeklilik açısından çok önemli bir konu olduğu için özel önem gösterilmesi gerekiyor. Şartları uyan tüm vatandaşları doğum borçlanması yaparak hizmet kazanması yönünde teşvik ediyoruz.’

Sitene Ekle
Etiketler