BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.439,48

Doğa olaylarının en'leri!

Doğa olaylarının en'leri!

Dünya, sahip olduğu sırlarla insanoğlunu sürekli olarak hayrete düşürüyor. ani bir yıkıcı rüzgarla koskoca bir ülkeyi yok edebiliyor veya ani bir sel baskınıyla önüne kattığı herşeyi kilometrelerce sürükleyebiliyor.şimdi size bu akıl almaz dünyada bugüne kadar meydana gelen en akıl almaz doğal...

Doğa olaylarının en'leri!

Dünya, sahip olduğu sırlarla insanoğlunu sürekli olarak hayrete düşürüyor. Ani bir yıkıcı rüzgarla koskoca bir ülkeyi yok edebiliyor veya ani bir sel baskınıyla önüne kattığı herşeyi kilometrelerce sürükleyebiliyor.Şimdi size bu akıl almaz dünyada bugüne kadar meydana gelen en akıl almaz doğal afetleri ve koşulları sunuyoruz.

Doğa olaylarının en'leri!

En şiddetli deprem; Şili - 9.5 büyüklüğünde

Dünya üzerinde bugüne kadar meydana gelmiş en şiddetli deprem Şili'de 22 Mayıs 1960 yılında meydana geldi. Valvidia depremi olarak bilnen bu dev sarsıntıda bazı şehirler tamamen yok oldu.

Doğa olaylarının en'leri!

Dünyanın en uzun ışık saçan şimşeği; Dallas

Bugüne kadar etrafına en fazla elektrik saçan şimşek ABD'nin Teksas eyaletinde meydana geldi. Waco'dan Dallas'a kadar ışık saçan bu dev yıldırım kütlesi etrafına çok güçlü bir ışık saçtı. Yakşaşık 190 kilometrelik bir alanda etkili oldu.

Doğa olaylarının en'leri!

Dünya yüzeyinde en hızlı esen kasırga; Oklahoma, ABD

Dünya üzerinde kaydedilen en hızlı rüzgar dakikada 9 kilometre hızla ABD'nin Oklahoma eyaletinde gerçekleşti. 3 Mayıs 1999 yılında meydana gelen bu dev rüzgar dalgalarına maruz kalan bölgelerde deyim yerindeyse taş taş üstünde kalmadı. F-5 Tornado adı verilen bu kasırga bugüne kadar kaydedilen dünya yüzeyine en yakın ve en güçlü kasırga olarak biliniyor.