BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.435,89
GÜNCEL

Didim böyle lodos fırtınası görmedi

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan kuvvetli fırtına, dört metreye varan dalgalara neden oldu. Altınkum İskelesi'nden rıhtıma çarpan dalgalar, yürüyüş yoluna kadar taştı.

Yurdun batı kesimini etkisi altına alan lodos fırtınası, Didim'de de etkili oldu. Gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kuvvetli fırtına Didim'de hayatı olumsuz etkiledi.



Dalga boyu 4 metreye çıktı



Rüzgarın saatteki hızı 80 kilometreye kadar ulaştı. Fırtınayla birlikte yükselen dalgaların boyu ise dört metreye kadar çıktı. Fırtınanın açık denizde daha kuvvetli estiği belirtildi. Altınkum İskelesi'nden rıhtıma çarpan dalgalar, yürüyüş yoluna kadar taştı. Gece saatlerinde fırtınanın şiddetini arttırması üzerine balıkçı tekneleri, Taşburun Mevkii'ndeki barınağa sığındı. Caddelerde ve sokaklardaki bazı ağaçların dalları kırıldı. Sahildeki işyerlerinin dışarıda bulunan masa, sandalyeleri ile diğer bazı eşyaları devrildi.



Deniz kenarındaki dükkanlar su altında kaldı



Dev dalgaların etkisiyle Altınkum'da deniz kenarında bulunan Didim Belediyesi'ne ait çay bahçesi su altında kaldı. İşyeri çalışanları, suları tahliye etmeye çalıştı. Öte yandan, bugün fırtınayla birlikte sağanak yağmurun da ilçede etkili olması bekleniyor.

Sitene Ekle
Etiketler