BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Darbeci FETÖ'cülerin ifadelerindeki yalanlara bakın!

Darbeci FETÖ'cülerin ifadelerindeki yalanlara bakın!

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında en önde yer alan sivil ve asker kökenli sanıkların birbiriyle çelişen savunmaları, adeta komedyenleri kıskandırıyor

Darbeci FETÖ'cülerin ifadelerindeki yalanlara bakın!

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında en önde yer alan sivil ve asker kökenli sanıkların birbiriyle çelişen savunmaları, adeta komedyenleri kıskandırıyor. Hiçbiri darbe girişiminde yer almadığını belirten sanıklardan Akıncı Üssü'nde olanlar, ya tarla ya da arsa bakmaya gittiğini söylerken Genelkurmay Karargahı'ndakilerin çoğu ise "darbeyi önlemeye çalıştığını" öne sürüyor. "Akıncı Üssü'ne gezmeye giden, güvenlik kameralarını korumak için söken, terörle mücadele için F16 ile TBMM'yi bombalayan" darbecilerin yalanlarını ise görüntüler ve deliller bir bir çürütüyor.

Darbeci FETÖ'cülerin ifadelerindeki yalanlara bakın!

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye, "yeni Çanakkale zaferi" olarak nitelediği 15 Temmuz'un birinci yılında FETÖ'cü hainlerin şehit ettiği evlatlarını anarken, devletin bölücü terör örgütü mensuplarından temizlenmesi de büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Kısa sürede püskürtülen darbe girişimi sonrası harekete geçen cumhuriyet savcıları tarafından hazırlanan iddianamelerle hain planın tüm ayakları bir bir ortaya çıkarılırken, devam eden mahkemeler ise örgütün ne denli tehlikeli olduğunu gözler önüne seriyor. Bugüne kadar neredeyse hiçbiri "darbe girişiminde yer almadığını" savunan sanıklardan girişimin merkezi Akıncı Üssü'nde olanlar ya tarla ya arsa bakmaya gittiğini söylerken Genelkurmay Karargahı'ndakilerin çoğu ise "darbeyi önlemeye" çalıştığını öne sürdü.

Darbeci FETÖ'cülerin ifadelerindeki yalanlara bakın!

Darbe girişimine ilişkin Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yargılandığı çatı davasında "bir numara" olarak tanımlanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, o gün Akıncı Hava Üssü'ne torun sevmeye gittiğini söylemişti. Eski Genelkurmay Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç de ifadesinde FETÖ ile uzaktan yakından alakasının olmadığını, sadece o gece karargahta çatışma ve kargaşayı engellemeye çalıştığını öne sürmüştü. İddianameye giren görüntülerde Partigöç'ün karargah içerisinde dolaştığı, darbeci askerler tarafından elleri arkadan bağlanarak etkisiz hale getirilen Başçavuş Mehmet Satun ile konuştuğu görülüyor. Partigöç'ün ayrıca sözde "Yurtta Sulh Konseyi" bildirisinde imzası bulunuyor.

Darbeci FETÖ'cülerin ifadelerindeki yalanlara bakın!

Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının rehin tutulduğu Akıncı Üssü yakınlarında gözaltına alınan ve darbenin en önemli ismi olan firari Adil Öksüz'ün de ifadesi şaşırtmıyor. Savcılık sorgusu ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Öksüz ifadesinde, "Amcam, o bölgede kıymetli arazi olduğunu gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Ben de 14 Temmuz akşamı Sakarya'dan Ankara'ya geldim. Tarla bakarken yakalandım, darbe ile ilgim yok." demişti. Darbe girişimini Öksüz ile yönettiği belirlenen Kaynak Kağıt AŞ'nin eski genel müdürü tutuklu Kemal Batmaz da Akıncı Üssü'ndeki görüntülere rağmen, Kazan'a arsa bakmaya gittiğini söylemişti.