BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.403,42

Daha iyi uyumanızı sağlayacak 5 yiyecek

Daha iyi uyumanızı sağlayacak 5 yiyecek

Bazı yemekler vardır ki özellikle daha iyi bir uyku çekmenize yarar sağlar. İşte iyi bir uyku için yiyebileceğiniz o yiyecekler...

Daha iyi uyumanızı sağlayacak 5 yiyecek

Kaliteli bir uyku için ne yediğiniz çok önemlidir. Çünkü yedikleriniz uyku sırasında sindirildiğinden sistemin doğru çalışması için hafif olmaları gerekir. Üstelik bir de bazı yemekler vardır ki özellikle daha iyi bir uyku çekmenize yarar sağlar. İşte iyi bir uyku için yiyebileceğiniz o yiyecekler...

Daha iyi uyumanızı sağlayacak 5 yiyecek

Fıstık ezmesi Fıstık ezmesinin içindeki triptofan nedeniyle yedikten sonra kendinizi biraz uykulu hissedebilirsiniz. Triptofan vücudunuzun kendi kendine üretemeyeceği önemli bir aminoasittir. Bu nedenle ancak bunu içeren yiyecekleri tüketerek bu aminoasidi alabilirsiniz. Uzmanlar bu açıdan zengin olan fıstık ezmesinin bu nedenle uyku arttırıcı bir özelliği olduğunu söylüyor. Ayrıca iyi bir protein kaynağı olan fıstık midenizi dolu hissettirir.

Daha iyi uyumanızı sağlayacak 5 yiyecek

Humus Humus bir süredir oldukça popüler bir yiyecek. Aynı zamanda iyi bir de uyku getirici. Humusun içindeki nohut bol triptofan içerdiğinden humus yediğinizde kendinizi biraz uykulu hissetmeniz normaldir. Aynı zamanda humusun malzemelerinden diğeri tahin de bol triptofan içerir. Bu iki malzeme bir araya geldiğinde ortaya tam bir gevşetici yiyecek çıkar ve sizi derin uykulara götürebilir.

Daha iyi uyumanızı sağlayacak 5 yiyecek

Yoğurt Gece yatmadan önde hafif bir şeyler atıştırmaya ve iyi bir uyku çekmenize de yardımcı olacak bir aperatife mi ihtiyacınız var. O halde size önerimiz bir kase yoğurt yiyip yatmanız. Çünkü yoğurt ve süt ürünleri uykuyu artırmaya yarayan triptofan içerir ve aynı zamanda iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyum beyindeki sinir liflerinin stresini azaltmada ve stabil hale getirmede etkilidir. Bu nedenle bir kase yoğurt her açıdan size iyi gelecektir.