BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Cübbeli Hoca: doğum gününüzü...

Cübbeli Hoca: doğum gününüzü...

Yaş günü kutlamak günah mı? Cübbeli doğum günlerinin kutlanması bakın nasıl yorumluyor...

Cübbeli Hoca: doğum gününüzü...

Yaş günü kutlamak günah mı? Cübbeli doğum günlerinin kutlanması bakın nasıl yorumluyor... Birçoğunuz hicri olarak hangi tarihte doğduğunuzu hala bilmiyorsunuz. Herkesin Allah indindeki yaşını bilmesi lazım. Doğum gününüzü de hicri takvime göre kutlayabilirsiniz. Ama doğum günü partisi yapacak halimiz yok tabi ki. Senenin sonunu kapatıyoruz. Bir hesap kapatma zamanı geldi. Nasıl ki muhasebe defteri tutanlar defter kapatırlar, maliyenin kontrollerine karşı açık bir hesap bırakmamak için girdiyi çıktıyı denetlerler. Biz de bu şekilde ömrümüzün muhasebesini tutmak durumundayız.

Cübbeli Hoca: doğum gününüzü...

Çoğunuz hicri olarak hangi ayda doğduğunuzu hala bilmiyorsunuz. Miladi olarak doğru biliyorsanız internette cetveli var oradan hicriye çevirebiliyorsunuz. Benim doğum tarihim olan 27 Şubat 1965 yazdığın zaman 25 Şevval 1384 çıkıyor. Böylece benim Allah indindeki yaşım çıkıyor.

Cübbeli Hoca: doğum gününüzü...

Allah indinde 60’a ulaşanın müjdesi var, 70’e ulaşanın müjdesi var. Bunları bulmak için lazım. Belki ben 58 yaşında vefat edecek olsam Allah indinde 60’ı geçmiş oluyorum. Dolayısıyla 60’ın müjdesini almış oluyorum. Böylece hicri hesaba göre kendi doğum gününüzü bulmuş olursunuz. Mesela 25 Şevval geçti. Benim yaşım 52’yi geçti artık. Mesela o 25 Şevval gününde bir doğum günü kutlaması yapabilirsiniz. Parti vermezsin tabi ki. Doğum günü partisi yapacak halimiz yok.

Cübbeli Hoca: doğum gününüzü...

Pastalara mum sokacak halimiz, mum üfleyecek halimiz yok. Gâvur gibi mum üflenir mi? Ama kutlama var. Nasıl kutlama yaparsın peki? Doğduğun günde oruç tutarsın mesela. “Hocam hiç öğrenmesek daha iyi bunu” diyenler olabilir.