BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Cilde iyi gelen 10 yiyecek!

Cilde iyi gelen 10 yiyecek!

Her gün tüketilen besinler genel sağlığınızla birlikte cilt sağlığınız içinde büyük bir önem taşıyor.Bugünlerde sağlıklı aynı zamanda lezzetli olan yiyecekler seçmek zor. Bu listedeki yiyecekler cildinizi hem sağlıklı tutmanıza hem de muhteşem bir cilt

Cilde iyi gelen 10 yiyecek!

ÇİKOLATA

Çikolata bütün akne oluşumuna neden olduğu söylentilerine rağmen cildiniz için iyidir. Çikolata muhteşem bir cilde sahip olmanıza yarayan flavin içeren proteini yükseltir.
Ama çikolatanın içerdiği kaloriden dolayı aşırıya kaçmadan tüketmeye dikkat edin.

Cilde iyi gelen 10 yiyecek!

KETEN TOHUMU

Omega 3 bakımından zengin olan keten tohumu hem yaşlılık lekerleri hemde yüzdeki çizgilerin görünümünü kontrol etmenize yardımcı olur. Araştırmaların sonucuna göre her gün keten tohumu tüketmek deri kızarıklıklarını , tahrişleri azaltmaya ve cildinizin temiz ve yumuşak olmasına yardımcı olur. Çöreğinizi yulaf ununa biraz keten tohumu ekleyerek yaparsanız harika bir lezzet elde etmiş olursunuz.

Cilde iyi gelen 10 yiyecek!

MOR VE MAVİ MEYVELER

Mor ve mavi meyveler harika bir cilt için yemeniz gereken en iyi besinlerdendir. Yaban mersini, böğürtlen ve kuş üzümü antioksidan açısından çok zengindirler ve cildinizin daha uzun süre genç görünmesine yardımcı olurlar.

Cilde iyi gelen 10 yiyecek!

KIRMIZI BİBER


Bir kırmızı biber günlük ihtiyacınız olan C vitamininin hepsini karşılar. Aynı zamanda kırışıkları gidermekte yardımcı olan B6 vitaminini ve besinsel lifleri içerir ; ciltte kan dolaşımını arttırır ve daha genç görünmenize yardımcı olur.
Kırmızı biber yemek akne oluşumuna da engel olur. Bu kolay ve lezzetli atıştırmalık sadece 30 kaloridir.