BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

CHP'den "Meclis'i boykot edelim" çıkışı! Bakın kim söyledi?

Özellikle son KHK'lar konusunda oluşan tepki üzerine CHP içinden "Meclis'i tamamen boykot edelim" çağrısı geldi. CHP'li İlhan Cihaner, "Meclis’in artık bir demokrasi kozmetiği olarak kaldığı ve yanlış bir meşruiyet ürettiğini görmek gerekir" dedi.

Abone ol

Özellikle son 696 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile getirilen 'sivillere cezai sorumsuzluk' başta olmak üzere yüksek yargı ve taşerona kadro düzenlemeleriyle ilgili tartışma sürerken, CHP içinden "Meclis'i tamamen boykot edelim" teklifi geldi. Sosyal medyada da CHP'ye "Meclis'ten çekilin" çağrıları yapılıyor.

CHP PM üyesi ve İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, 695 ve 696 sayılı KHK'lar için, "AKP ve Erdoğan’ın kendine yeni kalkanlar yaratma girişimi. Yeni getirilen dokunulmazlıklar 12 Eylül cuntacılarının kendilerine getirdiklerinden daha güçlü" diye eleştirdi.

YANLIŞ MEŞRUİYET ÜRETİYORUZ: KHK'ların Meclis çalışmalarını nasıl etkileyeceği sorusuna cevap veren İlhan Cihaner, "Meclis'i boykot edelim" çağrısı yaptı. "Meclis’in artık bir demokrasi kozmetiği olarak kaldığı ve yanlış bir meşruiyet ürettiğini görmek gerekir" diyen CHP'li Cihaner şöyle devam etti:

OLAĞAN SİYASET YÖNTEMLERİ YETERSİZ: "Öteden beri savunduğum aktif boykot gibi tutumlar tartışılmalı. Bunca parlamenterin tutuklandığı, belediye seçimlerinin gaspedildiği bir 'olağanüstülükte' olağan siyaset yöntemlerinin yetersiz kaldığı açıktır."