BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.445,03

CHP'den ilginç 'tuz dökme'li eylem

CHP'den ilginç 'tuz dökme'li eylem

CHP, 17 - 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına takipsizlik kararı verilmesini Türkiye genelindeki tüm adliye binalarına siyah çelenk bırakarak protesto etti. CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, eylemin 81 ilde ortak yapıldığını belirtip, "Biraz ortalığı temiz

CHP'den ilginç 'tuz dökme'li eylem

CHP, 17 - 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına takipsizlik kararı verilmesini Türkiye genelindeki tüm adliye binalarına siyah çelenk bırakarak protesto etti. CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, eylemin 81 ilde ortak yapıldığını belirtip, "Biraz ortalığı temizlememiz lazım. Çünkü ortalık rüşvet, yolsuzluk kokuyor, kir kokuyor bu kokulardan uzaklaşmak için ortalığı biraz tuzlamamız lazım” diyerek adliye önünde etrafa tuz serpti.

CHP'den ilginç 'tuz dökme'li eylem

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önüne gelen kalabalık CHP'li grup da basın açıklaması yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "Rıza Sarraf'ın önüne yatan o boy boy Bakanlar Kurulu üyeleri için iftihar vakti" dedi. Açıklamanın ardından CHP'liler, adliye tabelasının önüne siyah çelenk bıraktı.

CHP'den ilginç 'tuz dökme'li eylem

Ankara Adliyesi önündeki basın açıklamalı eyleme ise ; CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da katıldı. Burada basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Necati Yılmaz, eylemin 81 ilde ortak yapıldığını belirtip, "Biraz ortalığı temizlememiz lazım. Çünkü ortalık rüşvet, yolsuzluk kokuyor, kir kokuyor bu kokulardan uzaklaşmak için ortalığı biraz tuzlamamız lazım” diyerek adliye önünde etrafa tuz serpti.

CHP'den ilginç 'tuz dökme'li eylem

CHP adına basın açıklaması yapan Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Cumhuriyetin temel nitelikleri olan demokrasi, laiklik, sosyal devlet ve hukuk devletinin hedef alındığını ve bu değerler üzerinden Cumhuriyetin yıpratıldığını vurguladı. Yılmaz, “Ülkemizde ve bölgemizde sürdürdüğü kimlik siyaseti üzerinden özgürlükler ve toplumsal barışımız yok edilmiştir, yolsuzluk ve rüşvet olağan hale getirilmiştir” dedi.