BIST 9.568
DOLAR 32,48
EURO 34,59
ALTIN 2.478,40
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den büyük şok! Seçim hükümeti kararı

CHP seçim hükümeti konusunda aldığı kararla Ankara'daki tüm hesapları değiştirdi. MHP'nin ardından CHP de seçim hükümetinde yer almayacağını açıkladı.

Abone ol

ANKARA'yı sarsan haberi CHP Sözcüsü Haluk Koç duyurdu. MHP'nin ardından CHP de kurulacak olan seçim hükümetinde yer almayacağını ilan etti. Seçim hükümeti için geriye AK Parti dışında HDP kalmış görünüyor. AK Parti'nin de artan terör olayları göz önüne alındığında HDP ile bir seçim hükümeti içinde yanyana gelmesi zor görünüyor.

Basın toplantısı düzenleyen Haluk Koç, 'CHP'ye hükümeti kurma görevi verilmediği taktirde seçim hükümetinde yer almayacaklarını' ilan etti.

Haluk Koç kararlarını şu sözlerle duyurdu;

-"CHP, normal demokratik teamüller gereği, hükümet kurma görevini almaya beklemektedir. Eğer bu verilmezse, bir yetki gaspı olduğunu da açıkça ifade etmektedir. Burada Sayın Davutoğlu’nun itirazını yapması gerekir. Ama ondan da bir davranış çıkmıyor.

SEÇİM HÜKÜMETİNDE YER ALMAYIZ
-Eğer CHP Anayasa’nın 114-116’sı (seçim hükümeti) çalışır ise böyle bir teklifi kabul edecek olsa zaten kısa süreli seçim hükümetinde, AKP’nin teklifini kabul ederdi. O yüzden CHP’nin böyle bir hükümette yer alması mümkün değildir."

YERE BATSIN SENİN SARAYIN


ERDOĞAN SARAY İÇİN NE DEMİŞTİ?
CHP uzun süredir Sarayı protesto ediyordu. Hükümeti kurma görevi gündeme gelince ise Saray'a çıkabileceklerini ilan etmişlerdi. Bu geri adım üzerine Erdoğan bugün şunları söyledi;

-"Beştepe'ye gitmem dedi, baktık Beştepe'ye gidebilir demeye başladılar. Bu ne menem iştir?"

HÜKÜMET KURMA GÖREVİNİ VERMEYECEĞİNİN SİNYALİ DE BU SÖZLER

-"Beştepe’nin adresini bilmeyenlerin de bizim vakit geçirecek bir zamanımız yok. Şahsımın üzerinden, milletin taciz eden, daha da ileri gidip millete hakaret eden bu anlayış kaybetmeye mahkumdur. Bunlar çalışmadan, terlemeden ülkenin geleceğinin kendi ellerine teslim edilmesini istiyorlar. Milletimiz “üç kuruşa beş köfte yok” diyor. Önce hak edeceksiniz, sonra talep edeceksiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi seçime sürüklemekte ısrar ettiğini savunan Haluk Koç, Erdoğan'ın 'sarayla ilgili' sözlerine de zehir zemberek yanıt verdi.

Haluk Koç şunları söyledi;

-
Bugün Türkiye'nin derdi ne cumhurbaşkanının dertleridir ne oturduğu sarayın gündemidir. Bugün Türkiye'nin derdi ateş düşen ocaklar, şehit olan gencecik fidanlarımızdır. Türkiye ateş çemberine döndü dedim. 13 yıldır yönetenler hiç sorumlulukları yokmuş gibi, gündemlerini Saray'a kilitlemişler. Yok Saray'ın adresini biliyormuş. Yere batsın senin Saray'ın. 

'PİŞKİNLİKLE YÜZÜN BİLE KIZARMADAN...'

-Bugün güya terörden şikayet eden Recep Tayyip Erdoğan bu işin sorumluluğundan pişkinlikle yüzün bile kızarmadan asla kurtulamazsın. Sana bunu hatırlatmak istiyoruz. PKK ve ileri gelenleriyle silah bırakmadan, hukuk devleti kurallarını çiğneyerek pazarlık yapan sensin. PKK'nın şehir yapılanmalarına göz yuman sensin, senin yönetimin.

BÜTÜN TÜRKİYE CANLARIYLA ÖDÜYOR

 -Uyarılar eleştiriler yapılınca da bunlar karşısında, efendim bunlar çözüme karşı, bunlar kandan besleniyorlar iftirasını yayan yine sen ve senin kadroların. Bugün ne yazık ki bunların ektikleri bu fırtınanın faturasını, gencecik evlatlarımızla beraber bütün Türkiye ödüyor. Canlarıyla ödüyor. Korkularıyla ödüyor.

FIKRA ANLATIYOR

Evet açık söylüyoruz, Türkiye’de tek bir kişi kendi korkularıyla, yetersizlikleriyle, ihtiraslarıyla, kirli tertip ve planlarıyla koskoca bir ülkeyi rehin almış durumdadır. Türkiye’nin her gün evlatlarını birer birer toprağa verdiği şu günlerde, utanmadan sıkılmadan milletin gözünün içine baka baka aklı sıra fıkra anlatabiliyor, saçmalıyor. Bu Cumhurbaşkanı Türk milletinin vicdanında bir ibret olarak kalacaktır.

 Seçimle gelmiştir, seçimle gitmemek için her yolu deneyebilecek durumdadır. Her kaosu körükleyebilecek, her yola başvurabilecek gözü karalıkta ve sorumsuzluktadır. Tüm siyasi partilere, adalet ve kalkınma partisine sağ duyulu üyeleri dahil, onların sorumlularına ve tüm milletimize seslenmek istiyorum. Türkiye’yi hep beraber bu karanlığın esiri olmaktan kurtarmak zorundayım. Farklılıklarımızı bir kenara koyup, ortak noktada buluşup, milletimizin beklentisini karşılamak zorundayız.

'HİÇ UNUTMA RECEP TAYYİP ERDOĞAN...'

Biz devletin tepesinde kavga olmaz dedik. Ama devletin tepesi de kandan çatışmadan medet uman birileri var. Bunu da tutumlarıyla sergiliyorlar. Güya CHP’ye dönük Saray’ın yolunu bilmeyenlere saray kapalı diyor. Hiç unutma, hiç unutma Recep Tayyip Erdoğan. Emperyalist işgalcilere karşı Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılmış o mücadelemizin merkezi, çankaya’nın adresini bilmeyenleri milletimiz hiçbir zaman tanımayacaktır sen de bunu unutma.