BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.449,14

ByLock gözaltıları profesörler, memurlar, polisler listede

ByLock gözaltıları profesörler, memurlar, polisler listede

ERZURUM başta olmak üzere yurtta FETÖ gözaltıları sürüyor. 24 Şubat cuma günü yapılan fetö operasyonları ve gözaltına alınanlar ile tutuklananlar hakkındaki son bilgiler.

ByLock gözaltıları profesörler, memurlar, polisler listede

TÜRKİYE genelinde bylock listesinden isimleri tespit edilen FETÖ üyelerine yönelik operasyonlar sürüyor. Bugün yapılan operasyonlarda dikkat çekici gözaltılar var. Operasyon yapılanlar arasında polisler, akademisyenler ve öğretmenler bulunuyor. İşte son 24 saatteki gözaltılar ve tutuklamalar.

ByLock gözaltıları profesörler, memurlar, polisler listede

ERZURUM ÜNİVERSİTESİ'NDE PROFESÖRLER GÖZALTINDA Erzurum Atatürk Üniversitesi'e bugün operasyon yapıldı. Operasyonda AÜ'de görevli olan ve KHK ile meslekten ihraç edilen 2 profesör, doçent ve araştırma görevlileri ile memurların bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Terör örgütünün kriptolu haberleşme uygulaması "ByLock"u kullanmanın yanı sıra örgüt lehine faaliyette bulunmakla suçlanan zanlıların adreslerinde de arama yapıldı.

ByLock gözaltıları profesörler, memurlar, polisler listede

ESKİŞEHİR : ÖĞRETMENLER VE ABİLER GÖZALTINDA Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Eskişehir, Ankara, İstanbul, Kars, Manisa, Zonguldak, Samsun ve Aydın'da belirlenen 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle KHK ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen kentteki eğitim kurumlarında görev yapan, biri askeri okullara yerleştirilmek üzere hazırlanan öğrencilerden sorumlu "abi"nin de aralarında olduğu 14 öğretmen yakalandı. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. Soruşturma kapsamında aranan 7 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

ByLock gözaltıları profesörler, memurlar, polisler listede

İSTANBUL EMNİYETİNDE ÜST DÜZEY GÖZALTILAR İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında eski 1. ve 3. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 14 emniyet personeli yakalandı. Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli Ankara, İzmir ve Hatay'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, haklarında gözaltı kararı bulunan ve aralarında eski 1. emniyet müdürleri Ömer G. ve Veli Y. ile 3. sınıf emniyet müdürü Aziz B'nin de bulunduğu 15 emniyet personelinden 14'ü gözaltına alındı. Firari durumdaki bir polis memurunun yakalanması için çalışmalar sürüyor.İstanbul'da gözaltına alınan şüphelilerin Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde işlemleri devam ederken, il dışındaki gözaltına alınanlar gün içerisinde İstanbul'a gönderilecek.