BIST 10.219
DOLAR 32,19
EURO 34,71
ALTIN 2.447,02

Bu virüslerden az çekmedik!

Bu virüslerden az çekmedik!

Bilgisayarın yaygınlaşıp evlere girmesinden itibaren yayılan birçok virüs oldu. İşte tarihe geçen o güçlü virüsler...

Bu virüslerden az çekmedik!

Bilgisayarın yaygınlaşıp evlere girmesinden itibaren yayılan birçok virüs oldu.

İşte tarihe geçen o güçlü virüsler:

Bu virüslerden az çekmedik!

1. Conficker

Tahmini çıkış yeri: Avrupa
Yılı: 2009

Conficker, tam 200 ülkeye yayılmış ve on milyonlarca bilgisayar ve sunucuya bulaşmıştı. Conficker, tüm zamanların en tehlikeli virüsü konumunda. Conficker bir çok zararlı yazılım tekniği kullanıyor ve aynı zamanda yarı virüs, yarı solucan özellikleri taşıyordu.

Conficker'in sisteme bulaştığında yaptığı ilk iş otomatik güncelleştirmeleri devre dışı bırakmak ve sistemdeki güvenlik yazılımlarına saldırmaktı. Avrupa'da yıkıcı bir etki yapan Conficker, önemli yerlere de sızmıştı: İngiliz Savunma Bakanlığı, Fransız Donanması ve Norveç Polisi.

Her zaman karşı önlemlerden bir adım önde olmaya çalışan virüsün çeşitli farklı sürümleri ortaya çıkmıştı. Conficker, halen modern çağın en yıkıcı bilgisayar virüsü konumunda.

Bu virüslerden az çekmedik!

2. I LOVE YOU

Tahmini çıkış yeri: ABD
Yılı: 2000

I LOVE YOU bir gecede milyonlarca bilgisayara ulaşmayı başarmış bir virüstü. Sisteme bulaştığında, yaptığı ilk iş, şifre ve kullanıcı adlarını çalmak için bir solucan indirmek oluyordu. Filipinli bir öğrenci tarafından hazırlanan virüs, zalim bir başlıkla geliyordu: "I LOVE YOU." Virüsün doğrudan ve dolaylı olarak sebep olduğu maddi zararın ise 10 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Bu virüslerden az çekmedik!

3. Melissa

Tahmini çıkış yeri: ABD
Yılı: 1999

En çok yayılan makro virüs olan Melissa, Florida'daki bir egzotik dansçının ismini almıştı. Word, Excel ve Outlook belgelerine sızan virüs, e-posta yoluyla en çok yayılan virüslerden birisi oldu. Sadece Kuzey Amerika'da 1 milyon bilgisayarı etkileyen Melissa, kullanıcıların tüm e-posta eklentilerinden korkmasına sebep olmuştu.

Melissa, diğer yandan güvenlik yazılımları sektörünün gelişmesinde de önemli rol oynamıştır.