BIST 9.771
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,63

Bu darbe teşebbüsü ibret verici!

Bana sorsanız dünyanın bazı aktörleri bu darbenin mimarlarıdır, FETÖ sadece amele.

Bana sorsanız dünyanın bazı aktörleri bu darbenin mimarlarıdır, FETÖ sadece amele.

Bir okuyucumuz yorumunda  “yazarımız dünyaya karşı sessiz duruyor” diyor, kendi açısından haklı ama düşman zaten düşman, benim vatandaşım, benim askerim diye bildiğin kimseler neden bu yanlışa alet oluyor? Sorusuna cevap arıyorum.

Bu darbeciler, bu ülkenin ekmeğini yediler, suyunu içtiler, havasını soladılar, hürmet, saygı görüdüler, nankörlük yapıp dışarıdan gelen işaretlere uyarak halkın üzerine ateş ettiler. Kabul edilir gibi değil.

İngiltere’nin çok sinsi bir yönetim tarzı var, ABD’nin beyin kadrosu İngiltere’nin aklıyla yaşıyor, ABD’nin İngilizce konuşması dahi buna yeterli bir delildir diye düşünüyorum. Açık bir ifadeyle ABD İngiltere’nin aklıyla idare ediliyor.

ABD iman, edep ve marifetten, hikmetten yoksun bir siyasetle dünyayı idare etmeye çalışıyor. Ekonomik kaygıyla dünya üzerinde oyunlar çeviriyor, siyasetinin içinde ABD vatandaşı hariç insan mefhumu yok,

CIA çok güçlü bir istihbarat örgütü, bu olup bitenleri kıs kıs gülerek seyredebilecek kadar dünyadan haberdar.

Bu üçlü “şeytan üçgeni” dünyanın anasını ağlatıyor, bu darbenin ateşleyici kontağı da bujisi de bunların elinde.

Fakat ben düşmana sitem edemem o zaten düşman. Yapabildiğini yapıyor.

Pensilvanya’nın ABD’de olması da bunu doğrulamaya yeter de artar.

Malum Kur’an-ı Kerim'de bazı hikmetli kıssalar geçmektedir. Bunlardan biri de Hz.Musa’nın şu kısasıdır:

Hz.Musa (ala nebiyyina aleyhissalatu vesselam) Tur-i Sina’dan indiğinde halkın itikatındaki bozulmayı görünce önce halka kızıyor, sonra yardımcısı durumunda olan kardeşi Harun (as)’a kızıyor, daha  sonra bu işin başaktörü durumunda olan Samiri'ye kızıyor. Yani bu darbenin dış destekli olduğuna dair şüphemiz yok ama bizim insanımız bu oyuna niye alet olsun değil mi? Mesele budur.

Ancak sorun şu, bunlara ne elimiz ulaşıyor, ne ağzımız, dolayısıyla bunları eleştirmekle zaman kaybetmek,  havanda su döverek gibi bir şey. Devlet adına konuşanlar diyebilir o ayrı mesele.

Ama biz uzağı bırakıp yakınımızla ilgilenelim diye düşünüyorum.Hani bazı Müslüman kardeşlerimiz kardeşiyle selamlaşmıyor Gazze’deki, Mısır’daki, zumlu protesto etmek için sokaklara çıkıyor ya bu da onun gibi bir şey oluyor.

Lanet olsun o ABD ve İngiltere’nin CIA istihbarat örgütüyle yurüttükleri o melun siyasetine tamam da biz bir de içimize bakalım biz nerde yanlış yapıyoruz ki bu belalar gelip bizi buluyor?

Gün birlik beraverlik günüdür, selam ve dua ile hemhal olma günüdür, hak hukuka riayet etme günüdür.

Başta toplumsal bir uzlaşmayı sağlayacak barışçıl bir anayasadan başlamak üzere, yeni bir yapılanmaya gitmek günüdür.

Kolay gelsin.