BIST 9.951
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.442,30

Bu bilgiler hayat kurtaracak

Bu bilgiler hayat kurtaracak

Kopup yere düşen bir yüksek gerilim hattında yeteri çok yüksek elektrik varsa bastığınız yerden elektrik çarpılabilirsiniz.

Bu bilgiler hayat kurtaracak

Kopup yere düşen bir yüksek gerilim hattında yeteri çok yüksek elektrik varsa bastığınız yerden elektrik çarpılabilirsiniz. Eğer kopmuş, yere düşmüş bir yüksek gerilim hattı görürseniz mutlaka yolunuzu değiştirin ve hemen yetkililere haber verin. Eğer kablo yanınıza düşerse ayaklarınızı birleştirin ve zıplayarak oradan uzaklaşın. Normal adımlar atarsanız elektrik sizi iki bacağınızdan da ayrı ayrı çarpabilir.

Bu bilgiler hayat kurtaracak

Kapalı alan yangınlarında ölümler yanmaktan değil dumandan boğulmaktan kaynaklanır. Bu tip yangın durumlarında yere yakın kalarak soluduğunuz duman seviyesini en aza indirin.

Bu bilgiler hayat kurtaracak

Uçuş güvenliği +3/-8 kuralını takip eder yani kalkarken ve inerken yolcular dikkatli olmalıdırlar. Uçak kazalarının %80'i kalkış ve iniş sırasında meydana geldiği için bu zaman zarfı içinde müzik dinlemek ya da film izlemek yerine daha dikkatli olmak faydalı olacaktır.

Bu bilgiler hayat kurtaracak

Yanan yağı asla su kullanarak söndürmeyin. Yağ molekülleri sıcak bir tavanın ya da tencerenin hemen dibine çöker ve alevlerin çok daha yükseğe çıkmasına sebep olur. Bunun yerine ocağı kapatıp, alevin üzerini kapatarak oksijen almasını önlemelisiniz.