BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Beynimiz hakkındaki gerçekler

Beynimiz hakkındaki gerçekler

İngiliz bilim insanları sandra aamodt ve sam wang, yeni çıkan "welcome to your brain (beyninize hoşgeldiniz)" adlı kitapta beyin ve sinir sistemine yönelik gözden kaçırdığınız, bilmediğiniz ayrıntıları sıraladı. işte bu ayrıntılardan bazıları...

Beynimiz hakkındaki gerçekler

İngiliz bilim insanları Sandra Aamodt ve Sam Wang, yeni çıkan "Welcome to Your Brain (Beyninize Hoşgeldiniz)" adlı kitapta beyin ve sinir sistemine yönelik gözden kaçırdığınız, bilmediğiniz ayrıntıları sıraladı. İşte bu ayrıntılardan bazıları...

Beynimiz hakkındaki gerçekler

Beyniniz, buzdolabınızın ampulünden daha az enerji tüketir:

Beyin 12 watt gücünde enerji kullanır, bu da iki muz yiyerek elde edilebilir. Dikkatli ve yoğun düşünme esnasında harcadığınız enerji o kadar küçüktür ki fark edilmez bile.

Beynimiz hakkındaki gerçekler

Sık yaşanan jet-lag hafızaya zarar verebilir

Sıklıkla kıtalararası uçuş yapan insanlar beyin hasarı veya hafıza zayıflığı yaşayabilirler. Muhtemelen bunun sebebi jet-lag sırasında çok fazla stres hormonu salgılanması ve bu hormonların beyin lobuna ve hafızaya zarar vermesidir.

Beynimiz hakkındaki gerçekler

Vardiyalı çalışmak jet-lag etkisi yapar:

Vardiya usulü çalışan insanlarda da benzer bir risk söz konusu olabilir. Çalışma saatlerinde sıklıkla meydana gelen değişiklikler, tıpkı sık yapılan uçak yolculukları gibi, strese neden olmakta bu da vücut ve beyin üzerinde hasar yaratmaktadır.