BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Bence “flaş cümle” budur!

Dünyanın en iyi sistemini getirirseniz o sistemi yaşatan neticede insandır, insanınızın devlete millete, bireye bakış açınız değişmemişse bir anlam ifade etmez.

Yılda, iki yılda bir yazıyordum, bize zihin değişikliği lazım diye

*Vekilliğin sade bir iş haline gelmesi lazım,

*Uyuşturucu mafyasının kulağı çekilmelidir,

*Çek senet mafyasının ortadan kalkması lazım,

*Ayı dayı meselesinin ortadan kalkıp torpilin ölmesi lazım,

*Vatandaş kavramının değer bulması lazım,

*Hiçbir vatandaşımız aç ve açıkta kalmaması lazım,

*Vatandaşlarımız kendini güvende hissetmesi lazım.

Birincisi şimdiye kadar ciddi bir sorundu özellikle vekil aday sıralaması ciddi bir sıkıntıydı, Cumhurbaşkanımız seçim yasasını tartışmaya açtı ama medya pek sahiplenmedi, bundan kaçmak yok,  o birilerini ayarlayarak tirilyonlar verip vekil olduktan sonra ödenek ve ihalelere göz diken vekiller dönemi kapanıyor arkadaş, artık dar bölge sitemiyle muhtar seçer gibi vekil seçeceğiz inşallah.

Yani bir şehrin kaç vekili varsa o kadar bölgesi olacak ve artık vekilin niteliği seçilebilmesinde birincil faktör olacak.

Eskisi gibi artık günde binlerce vatandaşımızın Meclis'e gitmesine gerek kalmayacak, meclis artık yasama ve denetleme görevini yapacak bu hayra alamettir diye düşünüyorum.

Uyuşturucu başımızın belasıydı, gençlerimizin aklını karıştırıyor, zihinlerini bulandırıyordu, her geçen gün ölüme daha da yaklaşmalarına sebep oluyor(du). İyi ki cumhur başkanımız bu konuda beklenen bir açıklamayı yaptı da umudumuz uyandı.

İfade şu;

"Tek bir gencimize uyuşturucu satılmayacak hale gelinceye kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

                                                  Recep Tayyip Erdoğan

Günün flaş cümlesi bu olsa gerek, son derece haklı bir ifade keşke tüm muhalefet patileri bu ifadeyi ayakta alkışlasalardı, ama nerde o kalite?

Yanlışın ömrü kısadır derler, buraya kadar oldu, kimse kusura bakmasın bu zihniyetle bu devlet ayakta kalmaz, vatandaşı mutlu olmaz.

Diğer maddelere gelince onlarında bir an evvel hayata geçirilmesi lazımdır diye düşünüyorum.

Çek senet mafyası varsa adalet utansın,

Torpil rüşvet dönüyorsa siyaset utansın,

Memur vatandaşa üstten bakılıyorsa mülkiye utansın,

Son iki maddenin revaca gelmesi için cumhurbaşkanımızın dediği gibi tarım ve hayvancılığı ve savunma sanayimizi güçlü tutmamamız lazım.

Madem yeni Türkiye diyoruz, madem sistem değişti diyoruz, kendimizi  bu paralelde yetiştirmeliyiz.

Yoksa kendimizi aldatmış oluruz, ona göre!

Dünyanın en iyi sistemini getirirseniz o sistemi yaşatan neticede insandır, insanınızın devlete millete, bireye bakış açınız değişmemişse bir anlam ifade etmez.

Mesele budur.