BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.439,48
GÜNCEL

Başbakan Yıldırım'dan flaş Erzurum açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum'da İYİ Parti ilçe başkanının hayatını kaybetmesine ilişkin, 'Bu seçimlerle ilgili değil, iki grup arasında devam eden bir kan davası olduğu anlaşılıyor.' dedi.

Türkiye genelinde oy verme işlemi 17.00 itibariyle bitti. Başbakan Binali Yıldırım seçim sonrası ilk açıklamayı yaptı.

Erzurum'da hayatını kaybeden İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz hakkında bilgi veren Yıldırım, olayın seçimle ilgili olmadığını daha önce devam eden bir kan davası sebebiyle gerçekleştiğini belirtti. 

Başbakan Yıldırım'ın şunları söyedi; 

"YSK'nın aylardan beri yaptığı hazırlıklar seçimin başarıyla ve sükunetle geçmesinin önemli sebeplerinden biridir. Ben YSK'ya görev alan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Erzurum'un Karaçoban ilçesinde bir hadise yaşandı. Bu seçimlerle ilgili değil, iki grup arasında devam eden bir kan davası olduğu anlaşılıyor."

ERZURUM'DA İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI'NIN HAYATINI KAYBETMESİ: Erzurum'da aralarında kan davası bulunan iki aile arasında silahlı kavga çıktı. Olayda İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz ile birlikte 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Yaralılar Erzurum' daki hastanelere kaldırıldı..

Sitene Ekle