BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.440,79
GÜNCEL

Askerlik borçlanması nasıl yapılır ?

Askerlik borçlanması nasıl yapılır? Askerlik borçlanması nedir? Sosyal Güvenlik Denetmeni Bünyamin Esen sözlü ve görsel Sosyal Güvenlik Denetmeni Bünyamin Esen, askerlik borçlanmasının nasıl yapıldığını sözlü ve görsel makalesinde anlattı.

Sosyal Güvenlik Denetmeni Bünyamin Esen, askerlik borçlanmasının nasıl yapıldığını sözlü ve görsel makalesinde şu şekilde anlattı:



'Normal koşullarda sosyal güvenlik sistemimizde geriye dönük olarak çalışmadığınız süreleri ödeyerek sigortalılığa saydırmanız mümkün değil. Ama bunun bazı istisnaları var. O istisnalardan birini de askerlik borçlanması oluşturuyor. Vatandaşlarımızın en çok merak ettiği konulardan olan askerlik borçlanmasını açıklayalım. Askerlik borçlanması erkek vatandaşların er veya erbaş olarak zorunlu askerliğini yaptığı sürelerde çalışmadıkları dönemlerin priminin kendi ceplerinden ödenerek hizmetlerine sayılması demek. Ülkemizde zorunlu askerlik süresi yıllar itibariyle değiştiğinden dolayı ne kadar zorunlu askerlik yaptıysanız , o kadar süre askerlik borçlanması yapma hakkınız var. Örnegin, 24 ay askerlik yapan birinin 24 aya kadar askerlik borçlanması yapması mümkün.'



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 

Sitene Ekle
Etiketler