BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Askeri depoda büyük patlama!

Askeri silah mühimmat deposunda gerçekleşen patlama sonrası enkaz altında kalan 4 işçinin cesedine ulaşıldı.

Abone ol

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesindeki askeri silah mühimmat deposunda gerçekleşen patlama sonrası sonrası enkaz altında kalan 4 işçinin de cesedine ulaşıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yahşihan ilçesindeki tesislerdeki patlamanın ardından başlayan yangın, MKE fabrikası, Kırıkkale ve ilçe itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü.

Kaymakam Ahmet Ferhat Özen, patlamanın saat 00.43 sıralarında meydana geldiğini belirterek, patlamanın meydana geldiği bölgede çalışan sivil işçilerden haber alınamadığını ve arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

İŞÇİLERİN YAKINLARI TESİS ÖNÜNDE

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesindeki askeri silah mühimmat deposunda meydana gelen patlamadan sonra 4 vatandaşa ulaşmak için başlatılan yardım çalışmalarına TSK Özel Kuvvetler Komutanlığı ekipleri de katıldı. Tam donanımlı araçlar olay mahallinde çalışma başlattı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, olay yerini incelemek üzere patlama alanına geldi. İşçilerin yakınları da olay yerine gelmeye başladı.

Patlama, Yahşihan'daki Türk Silahlı Kuvvetleri Mühimmat Ana Depo Komutanlığı Ayırma ve Ayıklama Tesisi'nde, saat 00.40 sıralarında meydana geldi. İnfilakın sebep olduğu yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. 4 kişinin kaybolduğu patlamada ambulanslar içeri alınmaya başlandı. Yangının söndürülmesiyle birlikte Kırıkkale İtfaiyesi olay yerinden ayrıldı. Tedbir olarak Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) olay yerinde kaldı. Patlamada büyük çaplı maddi hasarın meydana geldiği belirtiliyor.

Kırıkkale Jandarma Alay Komutanı Albay Ünal Ağaoğlu, Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve Yahşihan Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen de olay yerine gelerek bilgi aldı.

CESETLER ENKAZDAN ÇIKARILDI

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada patlama sırasında tesiste bulunan 4 işçiden 3'ünün cesedinin enkazdan çıkarıldığını belirtti. Öğlen saatlerinde TSK'dan yapılan bir diğer açıklamada ise enkaz altındaki diğer işçinin de cesedine ulaşıldığı belirtildi.