BIST 9.839
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.460,44

Alışılmışın dışında 9 tatil beldesi

Alışılmışın dışında 9 tatil beldesi

Gurme ve yazar Mehmet Yaşin, dünyanın farklı bölgelerinde 'alışılmışın dışında' tatil yapabileceğiniz 9 yeri yazd

Alışılmışın dışında 9 tatil beldesi

Mehmet Yaşin ’ben tatile gittiğim yerde şaşırmak isterim’ diyenlere yepyeni bir tatil rotası hazırladı. Bu rotalardaki kentler, alışılmış olan turistik kentlerden biraz farklı. Daha fazla doğaya, maceraya, lezzete, sanata dönük, çok pazarlanmamış adreslerden oluşuyor.

Alışılmışın dışında 9 tatil beldesi

MALAGA / İSPANYA

Gecekuşlarına...

İspanya’nın Madrid ve Barselona gibi klasik kentlerini bu yıl unutup, rotanızı Picasso’nun doğum yeri Malaga’ya çevirin. Bu kent, her türlü gezgine hitap ediyor. Eğer sanatın peşinde koşturmayı seviyorsanız, Malaga en doğru adreslerden biri. Paris’ten sonra ilk kez Malaga’ya da bir şube açan ünlü Pompidou Center’de ilginç sergileri izleyebilirsiniz. St. Petersburg Rus Müzesi’nde, 15’inci yüzyılla 20’nci yüzyıl arasında yaşamış ressamların tablolarının karşısında kendinizden geçebilirsiniz.

Alışılmışın dışında 9 tatil beldesi

Eğer alışveriş düşkünüyseniz şık, ilginç dükkânlar sizi bekliyor. Gecekuşları için renkli bir gece hayatı var. Güneş, deniz olmadan tatil olmaz diyenlerdenseniz, plaj seçenekleri oldukça fazla.

Malaga tüm bunların yanısıra çok lezzetli de bir kent. Burası güney İspanya’nın yiyecek-içecek merkezi. Avrupa’da en çok keçi beslenen kent olduğu için çeşit çeşit lezzetli peynir bulmak mümkün. Başta sardalye ve ançüez olmak üzere, kabuklu deniz canlıları insana parmaklarını yedirecek kadar lezzetli. Ayrıca İspanya’nın en lezzetli zeytinyağıları da burada üretiliyor. Fiyatlarsa Madrid ve Barselona’dan daha makul.

Alışılmışın dışında 9 tatil beldesi

KÜBA

Müze ülke

Obama’nın yumuşama çağrısından sonra Küba’da çok şey hızla değişeceğe benziyor. Bu müze-ülke, yakın gelecekte bir çok özelliğini kaybedecek bence. Uçsuz bucaksız plajlar, tertemiz deniz, tütün tarlaları, en yenisi 1959 model olan ama hâlâ yürüyen antika Amerikan arabaları, sokak çalgıcıları, eski ama hala güzel binalar, puro imalethaneleri, reklam panosu olmayan sokakları, Pina Colada’nın ve Mojito’nun en lezzetlileri… Daha bir çok güzellik.