BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59

Ahmet Kaya'nın hayatını karartan manşetler

Ahmet Kaya'nın hayatını karartan manşetler

Ahmet kaya, ''ben 3 tane şerefsizin yüzünden ülkemde arabama bile binemedim'' dedi ama hürriyet gazetesi bu sözleri aynen şöyle verdi: ''şerefsizlerin ülkesinden arabamı bile alamadım'

Ahmet Kaya'nın hayatını karartan manşetler

Ahmet Kaya 12 Şubat 1999 yılında Magazin Gazetecileri Derneği'nin ödül töreninde sahneye çıkıp sadece "Şu anda hazırladığım ve önümüzdeki günlerde yayımlayacağım albümde bir Kürtçe şarkı söyleyeceğim ve bu şarkıya bir klip çekeceğim. Aramızda bu klibi yayımlayacak yürekli televizyoncular olduğunu biliyorum, yayımlamazlarsa Türkiye halkıyla nasıl hesaplaşacaklarını bilmiyorum" demişti. Ve bu sözlerin ardından Ahmet Kaya linç edilmek istendi ve törenden birkaç dostunun ve garsonların koruması eşliğinde çıkarıldı.

O gecenin ardından Ahmet Kaya'ya bazı medya kuruluşlarında da saldırı başladı. Bazı gazeteler yalan haber ve provokatif başlıklarla Kaya'yı daha da zor duruma soktu.

Ahmet Kaya Haziran 1999'da Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldı. Paris'te yaşamaya başlayan Kaya yalnız bırakılmıştı. 2000 yılında 'Hoşçakalın Gözüm' albümünün kayıtlarını hazırlarken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Kürtçe şarkısı 'Kerwan' bu albümde yer aldı.