BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
GÜNCEL

Abdullah Gül'den Hulusi Akar'ın ziyaretine ilişkin açıklama

Abdullah Gül Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada 'Orgeneral Akar'ın bir ziyareti oldu. Söylendiği gibi bir tehdit ve saygısızlık olmadı' dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını, Maslak'taki İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan Fatih Orman Camisi'nde kıldı.

Gül, cami çıkışında bir gazetecinin, "Genelkurmay Başkanı Sayın Akar ile Sayın Sözcü'nün ziyareti. Böyle bir ziyaret oldu mu? Gerekçesi adaylık süreciyle mi ilgiliydi?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Gördüğüm kadarıyla bugün Ankara'da bir açıklama yapılmış zaten, söylenenlerin hepsi doğru. Yani o açıklamadakiler doğru. Böyle bir ziyaret oldu ama herkesin gözü önünde, gündüz vakti olan bir ziyaretti. Dolayısıyla gizli kapaklı bir tarafı söz konusu değil. Ayrıca, söylendiği gibi herhangi bir şekilde tehdit, empoze ve herhangi bir saygısızlık... Bunlar asla söz konusu değil kesinlikle, bunların bilinmesini isterim."

Gül, gazetecilerin, "Bu bir nezaket ziyaretimiydi? Ofisinizde mi gerçekleşti?" soruları üzerine, "Tabii, tabii. Ofisimde gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

Sitene Ekle