BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,17
ALTIN 2.241,20
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'den Erbakan açıklaması

ONBİRİNCİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de merkez Melikgazi Belediyesi'nce yaptırılan Necmeddin Erbakan Parkı'nın açılışını yaptı.

Abone ol

ONBİRİNCİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Erbakan, Türkiye'nin yerli düşüncesini, milli görüşünü, Anadolu ruhunu tekrar herkesin bilincine getiren, Türkiye'yi bilinçlendiren ve hepimizi siyasete bu şekilde sokan insan. Bana da birçok arkadaşımıza da rahmetli Erbakan hoca vesile oldu, o bizleri siyasette kazandırdı" dedi.

Onbirinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Melikgazi Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi'nde yaptırılan Necmeddin Erbakan Parkı'nın açılışına katıldı. Gül, oğlu Ahmet Münir Gül ve gelini Ayşe Zehra adına Abdullah Gül Üniversitesi Mimarsinan Kampusu'nde oluşturulan hatıra ormanına fidan diktikten sonra, programda olmamasına Şirintepe Mahallesi'nde Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan 40 bin metrekarelik alana oturan Necmeddin Erbakan Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi. Gül, gece karanlığında yapılan açılışta Erbakan'ın Türk siyasi hayatında çığır açtığını söyledi. Erbakan'ı her zaman rahmetle andıklarını dile getiren Abdullah Gül, şunları söyledi:

"Necmeddin Erbakan Türkiye'nin yerli düşüncesi, milli görüşü, Anadolu ruhunu tekrar herkesin bilincine getiren, Türkiye'yi bilinçlendiren ve hepimizi siyasete bu şekilde sokan insan. Bana da birçok arkadaşımıza da rahmetli Erbakan hoca vesile oldu, o bizleri siyasette kazandırdı, Türk devletine kazandırdı ve o bizlere halka hizmet etmenin yolunu açtı. Dolayısıyla kendisine sadece bizler değil, bütün Türkiye, vaktiyle sevsin sevmesin, kendisinin başkanı olduğu partide de oy versin vermesin bütün Türkiye vatandaşları hepsi saygı ve sevgi gösterir. O artık Türkiye'nin bir mirasıdır ve dolayısıyla herkesindir. Onun için partili partisiz kim olursa olsun herkes onun hatırası önünde de saygıyla eğilir."

ERBAKAN'IN OĞLUNA EL HALISI

Konuşmaların ardından Abdullah Gül, Necmeddin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Doğan ve Havva Talay Çalış, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından kurdele kesilerek park açıldı. Açılış sırasında Belediye Başkanı Büyükkılıç, Fatih Erbakan'a günün anısına, el dokuması Yahyalı halısı armağan etti.

GÜL SABAH KAHVALTISINI BAĞDA YAPTI

Abdullah Gül, geceyi babasının evinde geçirerek, annesi Adeviye, babası Ahmet Hamdi ve kardeşi Macit Gül ve yakınlarıyla özlem giderdi. Gül, bu sabah da AGÜ Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerinden işadamı Süleyman Çetinsaya'nın Talas İlçesi'ndeki bağevinde kahvaltıda, dostları ve eski arkadaşları ile bir araya geldi. Abdullah Gül, akşam üstü Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK kuruluşu tarafından düzenlenen serginin açılışına katıldıktan sonra özel uçakla İstanrbul'a hareket edecek.