BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45

3'üncü köprüde iki yaka birleşti

3'üncü köprüde iki yaka birleşti

Yapımına 2013 yılında başlanan 3'üncü köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu köprü kuleleri arasına kedi yolu ve ana kablonun yapımında kullanılacak kılavuz halatı çekildi.

3'üncü köprüde iki yaka birleşti

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasında kedi yolu ve ana kablonun yapımında kullanılacak kılavuz halatı çekilmesi işlemi tamamlandı. Böylece projede iki yaka ilk defa birbirine bağlanmış oldu.

3'üncü köprüde iki yaka birleşti

Anadolu yakasında temelden 318 metre, Avrupa yakasında ise 322 metreye ulaşan kulelerde araçların geçeceği çelik tabliyeleri taşıyacak eğik askı kablolarının da montajına başlandı. Yurt dışında imal edilen Ana kablonun ise Türkiye’ye getirilerek geçici depolama alanına yerleştirildiği belirtildi. Öte yandan Proje kapsamında bugüne kadar, 102 adet menfez, 6 adet altgeçit ve 1 adet üstgeçit inşaatının da tamamlandığı, 31 viyadük, 20 altgeçit, 29 üstgeçit ve 35 menfezde betonarme inşaatların sürdüğü öğrenildi

3'üncü köprüde iki yaka birleşti

Yavuz Sultan Selim ismi verilecek olan 3. Boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde kule inşaatlarının tamamlanmasıyla geçtiğimiz ay iki yakayı ilk defa birbirine bağlayacak kılavuz halatın döşenmesine işlemine başlanmıştı.

3'üncü köprüde iki yaka birleşti

Yapılan çalışmaların ardından kedi yolu ve ana kablonun yapımında kullanılacak kılavuz halatının çekim işlemi tamamlandı. Köprü kulelerinin zirvelerinde ise ana kablo ve kedi yolu yapımı için kullanılacak olan tertibatların kurulumu çalışmalarının ise hızla devam ettiği öğrenildi.