BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

2018 yılında en çok bu gıdaları duyacağız

2018 yılında en çok bu gıdaları duyacağız

ABD'li i market zinciri Whole Food ve sektörün önde gelenlerinden oluşan Amerika Özel Gıdalar Birliği’nin (Specialty Food Association) 2018 yılında hangi gıdaların popüler olacağını açıkladı..

2018 yılında en çok bu gıdaları duyacağız

ABD'li i market zinciri Whole Food ve sektörün önde gelenlerinden oluşan Amerika Özel Gıdalar Birliği’nin (Specialty Food Association) 2018 yılında hangi gıdaların popüler olacağını açıkladı.. Bu sene Vegan beslenmek en büyük trend, Vegan beslenme, vejetaryen beslenmenin bir tık ötesidir. Etin yanı sıra süt ve yumurta dâhil hayvanlardan elde edilen hiçbir gıda ve katkı maddesinin tüketilmediği saf bitkisel beslenme tarzına “vegan beslenme” deniyor. Veganlık belirli bir beslenme düzeninden ziyade bir yaşam tarzı seçimi ve bir felsefe. Bir kişi; hayvan haklarını, çevresel faktörleri ya da daha sağlıklı bir yaşamı içeren etik nedenlerden ötürü vegan olabilir ve veganlar bu yüzden hayvansal kaynaklı hiçbir şey tüketmezler. Vejetaryenler, daha sağlıklı bir beslenme biçimine sahip olmak için vejetaryen oldukları gibi; hayvan haklarını düşünerek et grubunu yemeye karşı olan bireyler ve lezzetini sevmediği için et yemeyen bireyler de vejetaryen olabilir.

2018 yılında en çok bu gıdaları duyacağız

Ülkemizde çok sevilen doğal maden suyu dünyada da trend olma yolunda İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu minerallerin çoğuna sahip olan maden suyu, magnezyum, kalsiyum, sodyum ve potasyum kaynağıdır. Düzenli tüketimi ile vücut ve cilt sağlığına fayda gösteren maden suyu, genellikle sodayla karıştırılır. Soda içilebilir bir suyun karbondioksit karıştırılmış haliyken; maden suyu, yeraltı sularından elde edilen, yer altından yüzeye çıkarken, mineral yönünden zenginleşir.Gün geçtikçe maden suyunun kıymeti daha bilinir hale geldi. Gazlı içecekler her zaman favori oldu ama bu kez sağlıklı olanları zirvede olacak. 2018’de gazlı içeceklerin başında maden suyu gelirken, alkolsüz kokteyl seçeneklerinde de bu yaklaşım kendini gösterecek.

2018 yılında en çok bu gıdaları duyacağız

Bu sene vegan yaklaşım moda olacak. Zaten sinyallerini vermişti. Bitkisel içerikli gıdalar popülerlik kazanıyor. Sütün yerine fındık ya da yulaf sütleri adından bahsettirecek. Yulaf sütü bağırsak duvarlarını temizlemek ve kan dolaşımını arındırmak için kullanılmaktadır. Sindirim sistemi başta olmak üzere vücut sağlığını genel olarak koruyarak çeşitli hastalıkları hem önler, hem tedavi eder. Vücudun toksinlerden güvenli biçimde kurtulmasına yardımcı olarak bağırsakların düzgün şekilde çalışmasında önemli bir rol oynar.

2018 yılında en çok bu gıdaları duyacağız

Kambu çayı Cafelerin menüsünde bu ismi duymaya hazır olun. 2018’de bitki ve çiçek çayları çok moda olacak.