BIST 9.886
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.449,23

15 Temmuz 81 ile akademi oldu

15 Temmuz darbe girişimi yüce Allah’ın inayetiyle geri püskürtüldü, 241 şehit, bini aşkın yaralı ve esir alınmış generaller...

15 Temmuz darbe girişimi yüce Allah’ın inayetiyle geri püskürtüldü, 241 şehit, bini aşkın yaralı ve esir alınmış generaller...  Olsun bu ülke düşmanın pençesinden kurtuldu ya, sen ona bak. Üstelik onurlu bir milli bayram bize bahşedildi. Öyle bir Kahramanlık destanı ki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kıskandıracak bir milli bayram, bu bayramın kahramanları kahramanlar ilelebet hayırla yad edilecekler.

Yüce Allah önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kalbinden korkuyu aldı, vatandaşa seslenerek halkı sokaklara davet etti. Ölümüne sokağa dökülen halk akıl almaz bir tarzda vatanını müdafaa etti, hainler neye uğradıklarını şaşırdılar.

Kimi babayiğitler Ömer Halisdemirler gibi hain komutanlarının alnına kurşun dayadı, kimi birlikler komutanın verdiği ateş emrine uymadı, kimi vatandaş tankların altına yattı, kimi askerlerin ellerinden silah düştü ve halkın tarafına geçtiler. Tabi ki Birinci Ordu komutanı Ümit Dündar’ın “Bu bir korsan darbe girişimidir” demesi de Anadolu insanına müthiş bir umut ve moral oldu.

15 Temmuz gecesinin motivasyon kaynağına gelince; Sala, Ezan, Tekbir, Vatan ve Bayrak oldu.

Sokaklara dökülen vatandaş da bu değerlere bağlı olan ya da bu değerlere saygı duyan kimselerdi. Bundan sonra artık kimse bu memlekete bu değerleri sahiplenen kimselere “gerici, mürteci” diyemeyecek, bu bile bu memleket için tek başına yeterli bir kazanımdır bence. Çünkü böyle basit kavramlar üzerinde kirli politika yapanlar oluyordu.

Bir ankete göre sokağa çıkan vatandaştan ilk soruda,

%62 Dinim ve vatanım için,

%15 Recep Tayyip Erdoğan için,

%10 Demokratik düzen için,

Diğerleri de askerleri sevmediğim için sokağa çıktığını söylüyorlar, tabi sonraki sorular birbirini tamamlıyor. Ayrıca birinci ve ikincinin toplamı %77’ye tekabul ediyor. Anadolu insanının durumu bu, beğenirsiniz beğenmezsiniz.  Ancak bu ülke tüm vatandaşlarındır, düşüncesi ne olursa olsun her vatandaş özgür bir şekilde, huzur içinde yaşama hakkına sahiptir.

27 gün süren 81 il “Milli İrade Nöbeti”ne gelince. Tıpkı 81 il akademisi gibi, 15 Temmuz ruhuyla nöbet tutuldu, saat 24-1’lere kadar konuşmacılar ve sanatçılarla gece değerlendirilirken, ondan sonra erkeklerin sabaha kadar devam etikleri nöbet, muhabbet, ibadet ve zikirle devam etmekteydi. Tabi Diyarbakır’da böyleydi başka taraf adına pek bir şey diyemem, benim devamsızlık günlerim ise sadece üç gece oldu.

*Darbelerin ülkemize verdiği zarar,

*Ülkemizden ne istiyorlar,

*FETÖ'nün kumpasları,

Dile getirilerek Anadolu insanı bilgilendirildi, uyanık duruma getirildi. İnsanlarımız arasında birlik beraberlik ruhu geliştirildi.

Dünyanın ibretle izlediği bu mega okulun her yaştan öğrencisi var devam devamsızlık sorunu olmadığı halde sınıf daima tıklım tıklım ve son günün heyecanı ilk günden fazla, bitmesini istemeyenler, bitti diye ağlayanlar dahi vardı.

Hele bir “Yenikapı ruhu” diye bir kavram oluştu ki galiba bu birliktelik “söz konusu memleket ise gerisi teferruattır” ifadesine apaçık bir misal oldu.

*HDP’nin neden orda olmadığı ise bu son terör saldırılarına karşı gösterdiği tutumu yeterince ifade ediyor galiba.

Cumhurbaşkanı ve arkadaşları bu ülkede Kürtlerin ve Dindar insanların haklarına sahip çıktılar Yüce Allah onları Anadolu insanına sevdirdi. Şeytanın kıskanarak izlediği bu durum inşallah hep devam edecek ve ülkemiz bu gereksiz sorunlarla boğuşmaktan kurtulacak ve her şey eskisinden daha iyi olacak.

Amin demeniz dileğiyle.