BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zonguldaklı taksiciler kontak kapattı

Zonguldak'ta taksiciler, otobüs ve market servislerini protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Abone ol

Zonguldak'ta taksiciler, otobüs ve market servislerine karşı eylem yaptı.

Karakum mevkisinde toplanan yaklaşık 300 taksici, otobüs ve market servislerinin kaldırılması için eylem yaptı. Zonguldak Şoförler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar yaptığı açıklamada, otobüs ve market servislerine bir an önce çözüm bulunulmasını istedi.

Eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve şimdiki Belediye Başkanı İsmail Eşref'in taksicilerin sorunlarını bildiğini belirten Osman Köksal Bahar, taksici ve minibüs esnafının sıkıntıları olduğunu kaydetti.

Bahar, "Bu sıkıntılar; market servisleri ve terminalde usulsüz olarak çalışan servislerden dertliler. Biz onlara çalışmasınlar, yapmasınlar demiyoruz. Bu servislerin ne odamızda ne de emniyette kayıtlı evrakları yok. Bu evrakları yerine getirsinler, çalışsınlar. Bunlar evraksız çalışıyorlar. Bu sorunlar 4 senedir devam ediyor. Ben gerekli yerlere başvurdum ama hala bir sonuç alamadık. Ben kendi esnafıma ezik duruma düşüyorum. Zonguldak'ta pek çok konu gibi taksicilerin sorunları da ötelenmeye çalışılıyor.

Hangi taksi durağına giderseniz gidin 5 TL'ye yolcu taşıyorlar. Bu 5 TL ile çalışanın maaşını mı versin, yoksa vergisini mi ödesin. Bu konunun bir an önce çözülmesi lazım, yoksa tepkimizi başka türlü yapacağız. Belediye halk otobüsü ihalesi bile şartlara uygun yapılmadı. Bu konuyla ilgili ise ilerleyen günlerde açıklamamı yapacağım. Korsan taksi ise Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de var. Bu sıkıntılar umarım yakın zamanda düzelir"
dedi.

Taksi şoförü Serkan Hamut da, otobüs ve market servislerinin kendilerini etkilediklerini söyleyerek, "Taksiciler olarak bizim sorunumuz eksik belgeyle çalışan otobüs ve market servisleridir. Bu servisler başta 520 adet taksi olarak bizi etkilemekle, dolmuş ve bakkal esnafını da etkilemektedir. Bu otobüs ve market servisleri her ne kadar ücretsiz olsa da bu fiyatları bilete ve ürün fiyatlarına yansıtıyorlar.

Servislerle ilgili gerek şahsımız, gerekse oda başkanımız Köksal Bahar, belediyeye ve valiliğe defalarca başvuruda bulunmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Birde başkanlığa da yazı yazmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Biz taksiciler olarak fiyatlarımızı 4 yıldan beri sabit tutuyoruz sırf müşteriye hizmet verebilmek için. Biz Zonguldak halkına en iyi şekilde hizmet vermeye hazırız. Zonguldak halkının servise ihtiyacı yok, biz en uygun şekilde taşımaya hazırız. Biz yetkililerden, özellikle belediye başkanı ve meclis üyelerinden bu soruna bir çözüm bulmaları için duyarlı olmaya davet ediyoruz"
diye
konuştu.

Taksiciler, daha sonra şehir merkezinde ve belediyenin önünde klakson çalarak eylemi sona erdirdiler.