BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Zico gidiyor mu?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, sezon sonunda ayrılabileceğinin sinyalini verdi, hayalindeki takımı da açıkladı...

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, sezon sonunda kulüpten ayrılabileceğinin sinyalini verdi. İtalya'da yayınlanan La Gazetta Dello Sport'un dergisi Sport Week'e konuşan Brezilyalı çalıştırıcı, sözleşmesinin iki yıllık olduğunu, ancak gelecek sezon için kimsenin garanti veremeyeceğini ifade etti.

Sarı-lacivertlilerin teknik patronu, "Çok iyi bildiğim bir nokta, eğer şampiyon olamazsak beni yeniden onaylamazlar. Ancak şampiyon olsak da kalacağımın garantisini veremem" dedi.

'Kolay değil'

Zico, Japonya'daki 15 yıllık görevin sonrasında Avrupa düzeyinde bir kulüpte görev yapmak istediği ve Türk futbolunu çok iyi ve yakından tanıdığı için bu görevi kabul ettiğini vurguladı. Brezilyalı teknik adam, Türkiye'nin en önemli ve en çok taraftarı olan bir kulübünün başında görev yapmanın kolay olmadığını ancak çok popüler olan bir kulüpte görev yapmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Kendisini dövüşen bir horoza benzeten Fenerbahçe'nin çalıştırıcısı, "Sahip olduğum güç, cesaret ve hırsın seviyesini çok iyi bildiğim için kritiklere alışığım. Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra çok ağır eleştirildim. UEFA Kupası'na veda ettikten sonra da bu devam etti. Ancak çalıştırdığım kulüp olarak Türkiye'nin en iyi hücumunu oynayan kulüp olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Şu bir gerçek ki kısa sürede oyuncuların, taraftarların ve özellikle başkanın sevgi sempatisini kazandığım için mutluyum" diye konuştu.

Sporting'i istiyor

Hayalinde Sporting Lizbon'u çalıştırmak olduğunu da açıklayan Zico, buna da neden olarak babasının küçük yaştan beri bu kulübe hayran ve taraftarı olmasını gösterdi. Ünlü çalıştırıcı, babasının Portekiz'in kuzey bölgesinden olduğunu da söyledi.