BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,09
ALTIN 2.502,06
HABER /  GÜNCEL

Zeki Müren mezarı başında anıldı

Sanat güneşimiz Zeki Müren, ölümünün 9. yılında Bursa'da, adını taşıyan lisede ve mezarı başında anıldı. Anma töreni TSK Mehmetçik Vakfı tarafından düzenlendi...

Abone ol

Türk Sanat Müziği (TSM) sanatçısı Zeki Müren, ölümünün 9. yılında Bursa'da, adını taşıyan lisede ve mezarı başında anıldı.

Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde düzenlenen anma töreninde konuşan TSK Mehmetçik Vakfı İstanbul Temsilcisi Tülay Subay, Müren'in bıraktığı eserlerle büyük bir insanlık örneği sergilediğini belirterek; "Mal varlığının yarısını vakfımıza bağışlayarak şehit yakınlarına ve gazilere uzanan yardım elimizi güçlendirdi. Onun yardımıyla tüm şehit ailelerine ve gazilerimize yardımda bulunuyoruz. Merhum Zeki Müren'e her şey için teşekkür ediyor, kendisini rahmetle anıyoruz'' dedi.

Okul öğrencileri hep bir ağzından merhem sanatçının şarkılarını seslendirdi. Okul tarafından hazırlanan Zeki Müren Resim Sergisi'nin açıldı. Okulun bir odası ise Zeki Müren'in giydiği elbise ve kullandığı malzemelerden oluşan müzeye çevrildi.

kaynak: