BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Öz'den tehditkar tweet!

Zekeriya Öz atanmasının ardından Twitter'da ima dolu tweet attı.

Abone ol

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi tarafından yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında tenzili rütbeyle Bolu Savcılığı’na atanan Zekeriya Öz’den anlamlı twit.

Öz, twitter üzerinden Yunus Emre’nin “Olsun be aldırma Yaradan yardır. Sanma ki zalimin ettiği kârdır. Mazlumun ahı indirir şâhı. Elbette herşeyin bir vakti vardır” mısralarını paylaştı.

zekeriya-oz.20140214055049.jpg 

Öz, HSYK 1. Dairesi tarafından hafta başında tenzili rütbe ile Bolu Savcılığı’na atanmıştı. Daire, bakan çocukları ile ünlü işadamlarının şüpheli olarak yer aldığı, Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması'nı koordine eden Zekeriya Öz'e tenzil-i rütbe yapmıştı. Öz, İstanbul Başsavcı vekilliği görevini yürütürken Geçtiğimiz ay Bakırköy Başsavcı vekilliğine atanmıştı.

Öz aradan 1 aylık süre geçmeden bu kez Bolu Adliyesi'nde düz savcı olarak atanmıştı. Öz, Ergenekon soruşturması ve sonrasındaki kararlı duruşuyla tanınmıştı. 12 Eylül 2010 öncesindeki HSYK tarafından hakkında defalarca soruşturma açılan Öz'ün terfisi 3 yıl durdurulmuştu. Kararnamede görev değişikliğinin sebebi olarak ‘Hizmet Gereği' ifadesi yer almıştı.