BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.497,18
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarına göre polisin ayağının altı öpülür

17 Aralık operasyonunu yazan Zaman yazarı Ali Ünal, soruşturmayı yürüten savcı ve polislere böyle sahip çıktı.

Abone ol

Yazar Ali Ünal, 17 Aralık operasyonunu değerlendirdiği yazısında "savcıların ve polisin ancak sadece alnından değil, ayaklarının altından da öpülür. Ve bir gün elbette öpülecektir." ifadelerini kullandı. 

17 Aralık'ta başlatılan operasyon gündemin yine ilk sırasında. Hükümet, "paralel yapılanmanın kullanıldığı uluslararası komplo" olarak nitelese de, si yazarı , olayı rüşvet ve yolsuzluk olarak görüyor.

Hükümet cemaat kavgasında topa giren Zaman yazarları köşelerinden iktidara yükleniyor. İşte onlardan birisi de Ali Ünal'dı.

ALNINDAN DEĞİİL AYAKLARININ ALTINDAN DA ÖPÜLÜR

Hayber savaşına katılan ve hırsızlık yapan bir gaziyi cehennemde gördüğünü söyleyen Hz. Muhammed'in hadisini bugünkü köşesinde aktaran yazar, sözü ortalığı kasıp kavuran operasyona getirdi.

(...)Bütün bu değişmez ve evrensel gerçekler ışığında, savcıların kolluk kuvvetiyle birlikte yaptıkları rüşvet ve yolsuzluk operasyonu, aslında iktidarı da aklayacak yüzakı bir operasyondu. İktidar, bunu sahiplenip, “Demek kirlenme var, sonuna kadar gidin!” diyebilseydi, kendisini de kurtarırdı. Ki, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın 2008 yılına kadar YAŞ toplantılarında bazı subayların ordudan atılması karşısında şerh düşme dışında ve kendilerine, ailelerine yapılan hakaretler karşısında hiçbir şey yapamadığı askerî vesayetten bu ülkeyi aynı yargı ve emniyet kurtardı.

Önüne gelen suç emareleri karşısında savcının hem kamu adına yapması gereken, hem de kanunlarla belirlenen vazifesi, elbette suçu ve suçluyu araştırmak, polise düşen de, savcının emrini yerine getirmektir. Türkiye’yi askerî vesayetten kurtardığı gibi, hem de iktidar içindeki kirlenmişliği temizleme teşebbüsüne cesaret edebilen savcıların ve polisin ancak sadece alnından değil, ayaklarının altından da öpülür. Ve bir gün elbette öpülecektir. “Küfür devam eder, zulüm devam etmez.”