BIST 10.400
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.400,72
HABER /  GÜNCEL

Zaman Çölaşan'a dava açıyor

Zaman Gazetesi Yozgat'ta yaşanan bir okul devri ile Zaman'ın tirajına yönelik iddialarda bulunan Emin Çölaşan'a cevap verdi.

Abone ol

Subaşı, ‘Yüzbinlerce adet gazete bedava dağıtılıyor’ diyen Çölaşan hakkında dava açacaklarını ve Rekabet Kurulu’na başvuracaklarını söyledi.

“Hiçbir araştırmada bulunmadan gelişigüzel suçlamalar yapmak gazeteciliğe de aykırıdır.” diyen Yusuf Subaşı, “Ben de Hürriyet hakkında ‘Otellerde müşterilerin kapılarına binlerce Hürriyet gazetesi bırakılıyor, alışveriş merkezlerinde, akaryakıt istasyonlarında, restoranlarda, kafelerde bedava dağıtılıyor’ desem Çölaşan’ın üslubunu kullanmış olurum. Ama gerek yok.” dedi.

“Sorumluluk duygusu olan bir köşe yazarının yazdığı konu hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Köşe yazarlığı sorumluluğu bunu gerektirir.” ifadesini kullanan Subaşı, Hürriyet gazetesi yönetimine de şöyle seslendi: “Bir yazar sorumluluktan nasibini almamışsa tetikçi refleksiyle yazı yazıyorsa bu tür sonuçlarla karşılaşmak sürpriz olmuyor. Çölaşan’dan bu tür fikirlerin çıkmasını çok da yadırgamıyorum. Kendisi zaten bu konuda Türk kamuoyu tarafından tescillenmiş bir adam.

Fakat benim esas üzüldüğüm, Türk medyası içinde önemli bir yeri olan Hürriyet gazetesinin bu tür yazılarla haksız rekabete alet olmasıdır. Çölaşan’ın art niyet ve önyargısını anlıyorum. Birilerine saldırarak ayakta kalmak ve popülariteyi sürdürmek bir yöntem olsa da kamu vicdanını yaralar. Bu yanlışlığa alet olmayı, ne grubun patronu Aydın Doğan’a ne de gazetenin genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök’e yakıştırabiliyorum. Üzücü...”

Haber: Günseli Işık
Kaynak: