BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.428,59
HABER /  DÜNYA

Y.Zelanda'da 7.9 şiddetinde deprem

Y. Zelanda'nın Kermadec Adası'nda 7.9 şiddetinde deprem meydana geldi

Abone ol
Yeni Zelanda'nın Kermadec adalarında 7,8 şiddetinde deprem meydana geldi. Tsunami alarmı verildi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, Yeni Zelanda'nın kuzeydoğusunda, Kermadec Adaları ve Tonga açığında Büyük Okyanus'ta meydana gelen depremin büyüklüğünü 7.8 olarak açıkladı.

Deprem nedeniyle bölgede tsunami alarmı verildi.

YENİ ZELANDA'DA DEPREM SONRASI TSUNAMİ OLUŞTU

Yeni Zelanda'nın Kermadec Adaları'nı vuran çok şiddetli depremden sonra deniz seviyesi okumalarının, tsunami oluştuğunu gösterdiği bildirildi.

ABD Pasifik Tsunami Merkezi, "deniz seviyesi okumalarının, tsunaminin oluştuğunu doğruladığını, bu tsunaminin, depremin merkez üssüne yakın bölgenin sahillerinde yıkıcı olabileceğini" açıkladı.

Merkez, Raoul Adası çevresinde dalga boylarının şu anda 68 ila 84 santimetre yüksekliğinde olduğunu duyurdu.

Bu arada, Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, merkez üssü Kermadec takımadasının bir parçası olan Raoul Adasının 211 kilometre doğusundaki depremin büyüklüğünü 7.6'ya düşürdü.

Daha önce büyüklüğü 7.8 olarak açıklanan depremin, 48 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirilmişti.

ABD Pasifik Tsunami Merkezi de tsunaminin oluşması durumunda, dev dalgaların, Yeni Zelanda'nın East Cape kentini 2 saat, Auckland'ı da 3 saat içinde vuracağını açıklamıştı.

YETKİLİLER HALKA SAHİLLERDEN UZAK DURMALARI UYARISINDA BULUNDU

Yeni Zelanda'da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremden sonra yetkililer, tsunami tehditi nedeniyle halka sahillerden uzak durmaları uyarısında bulundu.

Yeni Zelandalı sivil savunma yetkilileri, tsunami alarmı kaldırılana kadar halkı, sahillerden ve denizden uzak durmaları konusunda uyardı.

Bu arada, depremin vurduğu Kermadec Adaları'nın, Yeni Zelandalı bilimadamlarının ziyaret ettiği bir otel ve meteoroloji istasyonun haricinde genellikle ıssız bir bölge olduğu belirtildi.
ABD Pasifik Tsunami Merkezi, "deniz seviyesi okumalarının, tsunaminin oluştuğunu doğruladığını, bu tsunaminin, depremin merkez üssüne yakın bölgenin sahillerinde yıkıcı olabileceğini" açıklamıştı.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, merkez üssü Kermadec takımadasının bir parçası olan Raoul Adasının 211 kilometre doğusundaki depremin büyüklüğünü 7.6'ya düşürmüştü. Daha önce büyüklüğü 7.8 olarak açıklanan depremin, 48 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirilmişti.