BIST 10.269
DOLAR 32,30
EURO 34,84
ALTIN 2.449,63
HABER /  GÜNCEL

Yusuf Ziya Yılmaz'dan yerel seçim için adaylık açıklaması! İddialar doğru mu?

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz'dan yerel seçimlerdeki adaylık konusunda çarpıcı bir açıklama yaptı.

Abone ol

AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nı ziyaret eden AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kendisinin herhangi bir şehirden adaylığının söz konusu olmayacağını ifade eden Başkan Yılmaz, "Ben AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyım. Benim herhangi bir şehirden belediye başkanlığına adaylığım söz konusu olamaz. Benim adaylığımdan ziyade benim partimin bizim bulunduğumuz konumlardaki insanlara verecekleri çeşitli vazifeler olabilir. Benim bulunduğumu konum herhangi bir şehirde bu Samsun olur başka bir şehir olur. Benim öyle bir göreve talip olmam ne böyle bir şeyi kafamdan geçirmem ne de ifade etmem bana yakışır” diye konuştu.

"Bir tek milletin öngörüsü olabilir"

“Şu anda hiç kimse ‘şu şehirde şunun aday olmasını istiyor’ diye bir öngörüde bulunamaz. Bir tek milletin öngörüsü olabilir” diyen Yılmaz şunları söyledi:

“Bizim yönettiğimiz belediyeler olsun, yönetmediğimiz belediyeler olsun oradaki dataya, veri tabanına çok hakimiz. Önümüzdeki süreçte bizim şehirlerde kimi aday yapacağımız sürece samimi söylüyorum millet karar verecek. Kamuoyu araştırmaları, saha çalışmaları dediğimiz şeylerde yüzde 99,9’a kadar sonuç yakalanıyor. Kamuoyu ile ilgili değerlendirmelerde isabet yakalanıyor. Eskiden bir isim o işe yakıştırılıyor falan olur. Sonraki o kişi de ‘tamam bende bu işte varım’ dediğinde kamuoyu ona göre oluşuyordu. Milletin dediğini AK Parti kadar dinleyen, önemseyen, öncelik veren bir siyaset hareket yoktur."