BIST 9.803
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava durumu şöyle.<br/>Yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nu...

Abone ol

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava durumu şöyle.
Yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sakarya, Bilecik, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde alınan bilgilere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sakarya, Bilecik, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve batı, Doğu Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı, Orta ve Doğu Karadeniz Kıyıları ile Sinop çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu 25
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu 27
İzmir: Az bulutlu 30
Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Antalya: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı bulutlu 31
Konya: Parçalı bulutlu 24
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 31
(İHA)