BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan'ın İstanköy adasına göçmen akını

Yunanistan'ın İstanköy adasına her gün yüzlerce göçmen akın ediyor. Yunan yetkililerin düzeni sağlamakta zorlandığı adada göçmenlerin de kendi aralarında kavga ettikleri ve polisle aralarında gerilimin tırmandığı ifade ediliyor.

Abone ol

Yunanistan'ın İstanköy (Kos) adasına her gün yüzlerce göçmen akın ediyor.

Associated Press (AP) haber ajansının aktardığına göre Yunan yetkililer, bölge halkı ve yardım kuruluşları adaya yeni ayak basan göçmenlerin kayıt işlemlerini, gıda ve sığınma ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor.

Yetkililerin düzeni sağlamakta güçlük çektiği adada göçmenlerin de kendi aralarında kavga ettikleri ve huzursuzluk yaşadıkları belirtiliyor.

Göçmenlerin çoğu adadaki parklarda ve meydanlarda yaşıyor. AP haber ajansı, Salı günü yaklaşık 1500 göçmenin kayıt işlemleri için stadyuma yerleştirilmek istenmesi üzerine protesto gösterileri düzenlendiğini aktardı.

Polisin kalabalığı kontrol etmekte güçlük çektiği olaylar sırasında göçmenler de bölgedeki yolları kapattı.

Göçmene vuran polis görevden uzaklaştırıldı

Diğer yandan Yunanistan emniyet yetkilileri, Pazartesi günü İstanköy adasında, bir göçmene vurduğu iddia edilen bir polis memurunu görevden uzaklaştırdı.

AFP haber ajansının haberine göre, polis memurunun elinde bir bıçakla karakolun dışında bir göçmene tokat atarken çekilen görüntüleri Yunan medyasında paylaşıldı.

Bu görüntüler üzerine emniyet müdürlüğü polis hakkında soruşturma açtı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, bu yılın başından itibaren yaklaşık 124 bin göçmenin Yunanistan'a girdiğini duyurdu.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, geçen hafta ülkesinin kısıtlı kaynaklarıyla göçmenlerin ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söylemiş ve Avrupa Birliği'nden yardım istemişti.