BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Yunan siyasetçi dünyaya rezil oldu

Yunanistan'ın aşırı milliyetçi milletvekili Velopulos, Anıtkabir'i Akropolis sanınca ülke birbirine girdi

Abone ol

"Öfkeyle kalkan zararla oturur" sözü tam da Yunan siyasetçinin durumunu özetliyor.

Aşırı Milliyetçi LAOS Partisi Milletvekili Velopulos, Nafplion Festivali'ne katılan Türk ressamın hediye ettiği takvimdeki Anıtkabir resmini önce Akropolis'e benzetti. Şaşkın siyasetçinin yanlışları bununla da sınırlı kalmayıp takvimdeki Atatürk resmi ve Türk bayrağı için ülkeyi karıştırdı.

"Akropolis'in Türk bayrağı ve Atatürk siluetiyle resmedilmesi kabul edilmez" diyerek soru önergesi verdi. Oysa ki en büyük hata kendisine aitti. 

Yunanistan,  aşırı milliyetçi Kiriakos Velopulos'un tarihi gafını konuşuyor. 

OLAY BİR SERGİYLE BAŞLADI

Hürriyet'in haberine göre, daha önce Yunanlı meslektaşı Sofia Kalogeropulu ile Atina'da sergi açan Türk ressam Hatice Kumbaracı Gürsöz, 17-26 Haziran'da Türkiye'nin konuk ülke olduğu Nafplion şehri festivaline katıldı. Yunanların 1829-1834 yılları arasında ilk başkenti olan Nafplion'daki sergide eserleri yer alan Gürsöz, davetlilere dağıtılmak üzere, tabloların olduğu bir masa takvimi de getirdi. Takvimde ressamın 'Ata'ya saygı' adlı tablosunun fotoğrafı da bulunuyordu. Sözkonusu eser Türkiye'deki başka bir sergide olduğundan Nafplion'daki sergide teşhir edilmedi. Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü sahibi sanatçının 'Akropol'de Dostluk' adlı başka bir eseri sergide yer aldı.

HAKARET ÜSTÜNE HAKARET

Takvimin üzerindeki fotoğrafa tepki gösteren siyasetçinin ardından internetteki bloglarda, festivalde Türkiye'yi konuk ülke olarak çağırdığı için Nafplion Belediye Başkanı Panayotis Anagnostaras'a edilmedik hakaret bırakılmadı. Beledeyi başkanı bloglarda 'vatan haini' bile ilan edildi.

AKROPOLİS'İ GÖRMEDİNİZ Mİ?

Milletvekili Velopulos'un soru önergesi üzerine İçişleri Bakanılığı bir yazı ile belediye başkanından izahat istedi. 

Hakarete uğrayan belediye başkanı ise olay karşısında öyle bir açıklama yaptı ki:

"Bir kimse Atatürk'ün mezarını görmemiş olabilir. Ancak Atatürk'ün mezarını Akropolis zanneden ya hiç Akropolis'i görmedi ya da Nafplion'da karışıklık çıkmasını isteyen hastalıklı bir beyindir. Birileri sütunlu her binayı Akropolis mi sanıyor."