BIST 10.471
DOLAR 32,73
EURO 35,09
ALTIN 2.459,68
HABER /  GÜNCEL

Yüksek yargıya yeni düzenleme

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yüksek yargıda tedbir paketi hazırladıklarını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yüksek yargıdaki iş yükünü azaltmak için Ocak ayı içinde bir dizi tedbirler paketinin TBMM'ye sunulacağı ve Şubat ayında yasalaşacağını söyledi.

Çelik, Mayıs ayında bin hakim ve savcının atamasının yapılacağını açıkladı.

Hüseyin Çelik, Hizbullah liderleri ve örgüt üyelerinin de serbest kalmasını sağlayan olaylı tahliyelerle ilgili Habertürk'te katıldığı programda açıklamalar yaptı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin gibi Yargıtay'a yüklenen Çelik, "Yargıtay istediği anda en alttaki dosyayı en üstte çekip görüşüyor. Esas sıkıntı bu dosyalarda bunun yapılmamasıdır" dedi.

"Tahliye olanların kapsayan 4 dosyadan 3'ü Yargıtay'dadır" diyen Çelik, yüksek yargının teknolojik alt yapıya karşın yeterli hıza ulaşamadığını söyledi.

YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Hükümetin, yüksek yargıdaki iş yükünü azaltmak için yeni bir tedbirler paketi hazırlığında olduğunu da açıklayan Çelik, "Yüksek yargının bu hızdan kurtulması lazım. 2-3'ncü vites yetmez. 5'nci vitese kadar çıkılması lazım" dedi.

"Yüksek yargının iş yükünü azaltacak tedbir paketi Ocak ayın içinde TBMM'ye sunulacak. Şubat'ta ise yasalaşmasını bekliyoruz. Bu kapsamda yeni düzenlemeler gelecektir, yeni eleman alımı da öngörülüyor."

ERGENEKON YORUMU

Hizbullah üyelerinin onlarca cinayet dosyasından yargılanmasına karşın silahli eyleme teşebbüs ettikleri henüz kanıtlanamayan Ergenekon sanıklarının tutukluluğunun sürmesine ilişkin eleştirilere de yanıt veren Çelik,"Bu hamur çok su götürür" dedi.

"Burada işlenen suçların niteliği farklıdır. Eğer kanun suç diyorsa bu suçtur. Sözünü ettiğiniz kişiler (Hizbullah üyeleri) insanların üzerine beton döken insanalar adalete teslim edilmiş. Adalete hükmü ver denmiş. Aralarında 14 yıl tutuklu yatanlar var. Bu sürede hüküm verilmeliydi. Darbeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla yargılanan kişilerde binlerce kişiye zulmedecekleri yönünde planlar ortaya çıktı. Bunu mahsum görebilir misiniz. Bu konuda da böyle bir suç var mı yok mu yargı karar verecektir."

SEÇİM TAKVİMİ DEĞİŞEBİLİR Mİ?

Hüseyin Çelik, AK Parti'nin genel seçimleri İstanbu'un fethinin tarihi olan 29 Mayıs'a alınacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Çelik, seçim tarihine TBMM'nin karar vereceğini belirterek, genel tavrın 12 Haziran yönünde olduğunu söyledi.