BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.438,46
HABER /  GÜNCEL

YÖKDİL soru cevapları 2018 YÖKDİL kitapçık türüne göre cevaplar

YÖKDİL sınav soru cevapları ne zaman yayınlanacak sorusu 22 Eylül Cumartesi günü YÖKDİL sınavına girecek adayların gündeminde. 5. YÖKDİL sınav soru cevapları hakkında Anadolu Üniversitesinin resmi bir açıklaması bulunmuyor. YÖKDİL sınav sonuçları ise en geç 15 iş günü içinde açıklanacak.

Abone ol

YÖKDİL sınav soru cevapları ne zaman açıklanır sorusu 22 Eylül Cumartesi YÖKDİL sınavına giren adayların gündeminde. Açıköğretim fakültesi tarafından 5.si yapıldı. YÖKDİL sınavı soru cevapları açıklanmayacak. YÖKDİL sonuçları ise eb geç 15 iş günü içinde erişime açılacak. 

YÖKDİL sınav başvuruları, 8 Ağustos'ta başladı, 17 Ağustos'ta sona erdi. Sınav giriş belgesi, Anadolu Üniversitesi'nin sistem sayfasında alınabiliyor. Yabancı dil üzerinden sınava girecekler için zaman ve saat kurum tarafından açıklandı. 

YÖKDİL KAÇ SAAT SÜRDÜ: Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), beşinci Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavının, 22 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te, tek oturum halinde yapıldı. YÖKDİL sınavında adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecektir.

SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: YÖKDİL soruları ve cevapları, kurum tarafından ne zaman yayınlanacak, sorusuna Anadolu Üniversitesi'nin resmi açıklaması bulunmuyor. Bir önceki sınavlara bakıldığında sınavdan sonraki hafta sorgulama sayfasında sorular ve cevaplar yayınlanıyor.

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ: İlgili mevzuat ile ilgili düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİ OLACAK: Bu sınava yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.