BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Yok edilen Kürt neslidir

A HAber'e konuk olan Ahmet Taşgetiren 'Yok eidlen Kürt neslidir' dedi.

A Haber'de Zeynep Bayramoğlu’nun sunduğu Kadraj programına katılan gazeteci - yazar Ahmet Taşgetiren, Güney ve Doğu illerinde PKK’lı teröristlerin kazdığı hendeklerin bazı siyasilerce desteklenmesini eleştirdi. Dağdaki örgütün şehirdeki gençleri harcayarak kendine alan açtığını belirten Taşgetiren, bölgede HDP ve örgüt eliyle yok edilen bir nesil olduğunu söyledi. Devletin oradaki gençleri korumaya çalıştığını söyleyen Ahmet Taşgetiren, Silvan’da, Nusaybin’de sokaklara hendek kazmanın, çocuk yaştakileri çatışmalara sürüklemenin Kürt halkına ve geleceğine ne faydası var diye sordu.
YOK EDİLEN KÜRT NESLİDİR
Diyelim ki Silvan’da harcanan çocuklar; YDGH, genç topluluk. Çılgınca bir şey empoze ediliyor ve dağdaki örgüt onları harcayarak kendisine bölgede var olma zemini bulmaya çalışıyor. Buna imkan verilmeyecektir. Mesela HDP - PKK aslında bir Kürt neslini yok ediyor, hepsini ateşin önüne sürüyor, terörün içine sürüyor ve sonuçta yok edilen Kürt neslidir.
DEVLET BÖLGE ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKIYOR
Devlet, bu terörle mücadele dediğimiz hadiseyi belki orada Kandil vs. propaganda zemininde Kürtlere karşıymış gibi göstermeye çalışıyor ama o propaganda onun yaldızını kaldırdığınızda devlet Kürt çocuklarına eğitim alanı, ‘Gelin okuyun evladım’ diyor. İçinizden Selahattin Eyyübi çıksın, Ahmed-i Hani çıksın, bölgede mühendis çıksın, doktor çıksın, annenizi babanızı tedavi edecek insan çıksın.
HENDEKLERİN KÜRTLERE NE FAYDASI VAR?
Ne var şu anda Silvan’da; Nusaybin’de 200 hendek kazılmış. Bu oradaki Kürtlere ne sağlıyor Allah aşkına? Bu hendeklere konmuş olan o bombalar, patlayıcılar Kürtlere ne sağlıyor? Bir çorbacıda çalışan bir Kürt çocuğu öldürüldü. Ne yani bu?

Sitene Ekle
Etiketler