BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

YÖK BAŞKANI ÜNİVERSİTELERDEKİ OLAYLARA DEĞİNDİ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversitelerde yaşanan toplumsal olayların doğal olduğunu ancak kişilerin düşüncelerini şiddete sığ...

Abone ol

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversitelerde yaşanan toplumsal olayların doğal olduğunu ancak kişilerin düşüncelerini şiddete sığınmadan akademik gelenekler ve demokratik süreç içerisinde ifade etmeleri gerektiğini kaydetti.
Üniversitelerarası Kurul Toplantısı için Kırıkkale’ye gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret etti. Valilik anı defterini imzalayan YÖK Başkanı Çetinsaya’ya Vali Kolat günün anısına çini hediye etti. Valilik ziyaretinin ardından Kırıkkale Üniversitesine geçen Çetinsaya, İç Anadolu bölgesindeki 14 üniversitenin rektörleri ile bir toplantı yaptı. YÖK Başkanı Çetinsaya, toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantının amacının üniversitelerin sorunlarının ve YÖK’le olan ilişkilerinin masaya yatırılması olarak açıklayan Çetinsaya, toplantıların çözüm sürecine paralel olarak gittiğini söyledi.
Bir basın mensubunun bazı üniversitelerde zaman zaman olayların çıktığını söylemesi üzerine Çetinsaya, “İnsanların toplumsal meseleler hakkında, ülkenin meseleleri hakkında farklı görüşler taşımaları çok doğaldır. Pozitif ya da negatif tutum takınmaları doğaldır ama bu kesinlikle şiddete başvurmadan, şiddete sığınmadan tamamen akademik gelenekler içerisinde, demokratik süreçler içerisinde ifade edilmelidir. Bu bakımdan tartışmaların üniversitelerde yapılması normal ama asla ve asla şiddete başvurulmadan yapılması gerekir. O bakımdan ben bütün rektör arkadaşlarımdan hassasiyet rica ediyorum” dedi.
(İHA)