BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yılanlardan şifa umuyorlar

Bayburt'ta, Haziran ayı ortalarında kaybolan yılanların hastalıkları tedavi ettiğine inananlar köye akın ediyor.

Abone ol

Bayburt’a 25 kilometre uzaklıktaki Kırkpınar Köyü’nde ortaya çıkan ve yılancık, sedef, behçet ve romatizma hastalıklarıyla eklem ağrılarını tedavi ettiği ileri sürülen yılanlar için bölgeye Türkiye'nin dört bir yanından hasta geliyor. Hastalar, tedavi için yılanları hastalıklı bölgenin üzerine koyup bekliyor. Özel toprak dolu kaplarda sütle beslenen yılanların köy girişindeki Kırkpınar Dağı'nda Kırklar mevkiinden çıktığı belirtiliyor.

Köylülerden Zülfiye Batmaz (61), yakaladığı yılanları sütle besleyip, hastalara yardımcı olduğunu belirterek, çok sayıda hastanın şifa bulduğunu söyledi. Yılanların bölgede çıkış hikayesini anlatan Batmaz, “Bir değirmende iki yılan vardı. Değirmene un öğütmeye gelenler yılanlardan korkunca, değirmenci yılanları bu bölgeye getirerek bırakmış. Daha sonra bu yılanlar çoğalarak hastalara şifa dağıtmaya başlamış” dedi.



Baş ağrıları için gelen Kürşat Turgut (10), ağrılarının dinmesi için yılanla tedaviye geldiğini belirtti. Baş ağrılarını gidermek için üç yıldır bu köye geldiğini söyleyen Ebubekir Turgut ise (32), “Buradaki yılanların ününü daha önceleri duymuştum. Fakat yılanlara tedavi olmaya çekiniyordum. Başımın ağrısından dolayı üç yıl buraya geldim, yılanlarla tedavi sonrası başımın ağrısı gidince, her yıl gelmeye başladım. Ben yılanlardan şifa buluyorum. Tedavi için yurt dışından gelenler bile var” dedi.