BIST 10.080
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.405,64
HABER /  DÜNYA

Yılan hikayesine dönen satılık silah cinayeti

Adana’da bir kişinin sattığı silah havaya ateş açma olayına karıştığı için sattığı kişi mahkemelik olunca çıkan kavgada bir kişi öldürüldü. ...

Abone ol

Adana’da bir kişinin sattığı silah havaya ateş açma olayına karıştığı için sattığı kişi mahkemelik olunca çıkan kavgada bir kişi öldürüldü.
Edinilen bilgiye göre olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Denizli Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Fırat Ç. (24) kardeşi Hakan Ç. (21), Erhan B., Tarık B. ve Adnan Ö.’ye silah sattı. Ancak bir süre sonra şahıslar silahı üzerlerinde yakalattı. Yakalanan silahın ise geçmişte havaya ateş açma olayına karıştığı için şahıslar mahkemelik oldu. Bunun üzerine Erhan B., Tarık B. ve Adnan Ö. silahı satan şahısların yanına giderek "sattığınız silah olaylı çıktı, biz mahkemeye düştük, mahkeme masraflarını karşılayın bize 5 bin lira para verin" dedi. Bunun üzerine iki taraf arasında kavga çıktı. Kavga çevredeki vatandaşların araya girmesiyle önlendi. Taraflar arasında bir süre sonra telefonla görüşerek bir birini tehdit etti bunun üziren Fırat Ç., arkaşanı Hasan Ş. ile birlikte Erhan B. ve kardeşinin çalıştığı işyerine gelerek, telefonla arayıp, "İşte geldim dükkanınızın önündeyim gel konuşalım" dedi. Konuşmaya gelen şahıslarla Fırat Ç. arasında kavga çıktı bu arada Erhan B. pompalı tüfek getirerek Fırat Ç. diğer şahıslarla konuşurken kafasına ateş etti. Fırat Ç. olay yerinde hayatını kaybetti. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri bunun üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda Fırat Ç.’yi öldüren Erhan B. ve olaya karıştığı ileri sürülen Tarık B. ile Adnan Ö. ve Fırat Ç.’nin olay yerine geldiği motosikleti süren Hasan Ş. gözaltına alındı. Şahıslar sorgularının ardından çelik yelek ve zırhlı araçlarla adliyeye sevk edildi.
(İHA)