BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yeşil'in defterinden çıkan MHP adayı!

Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın telefon defterinde çıkan Mustafa Hidayet Vahapoğlu, uzun süre tartışılmıştı.

Abone ol

MHP'de Balyoz sanınığı emekli Korgeneral Engin Alan'ın adaylığı tartışılırken, tabanda sıkıntı yaşanması muhtemel bir diğer aday Çorum'da çıktı. Tartışmalı bu isim daha önce Yeşil Kod aldı Mahmut Yıldırım'ın telefon defterinden çıkan Hidayet Vahapoğlu...

MHP'de Balyoz sanığı emekli Korg. Engin Alan'ın adaylığı tartışılırken, tabanda sıkıntı yaşanması muhtemel bir aday da Çorum'dan gösterildi. Liste başı yapılan emekli Albay Mustafa Hidayet Vahapoğlu, psikolojik harekât uzmanı. Adı, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın telefon defterinde çıkan Vahapoğlu, uzun süre tartışılmıştı. 1988-2007 arasında psikolojik harekât kampanyalarının arkasındaki isim olarak biliniyor.

BAŞÖRTÜSÜ İRTİCAİ FAALİYET

MHP lideri Devlet Bahçeli, parti tabanının tepkisine rağmen Balyoz davası tutuklusu emekli Korgeneral Engin Alan'ı İstanbul 1. Bölge 1. sıradan aday gösterdi. Darbeye teşebbüs suçundan tutuklu yargılanan Alan, başörtülüleri fişlemekle de suçlanıyor. Alan, kolordu komutanı olduğu Aralık 2002'de kaleme aldığı ve altında kendi imzasının olduğu belgede, başörtüsünü irticai faaliyet olarak nitelendiriyor. Komutanlıklara gönderdiği emirde, personelin eşleri ve çocuklarıyla birlikte sıkı takipte tutularak giyim kuşamlarının not edilmesini istiyor.

BAHÇELİ'NİN DANIŞMANIYDI

Zaman gazetesinde yer alan habere göre, MHP'nin tabanda sıkıntı yaşaması muhtemel bir diğer adayı ise Çorum'da liste başı yapılan Mustafa Hidayet Vahapoğlu. Vahapoğlu, askerî öğrenci statüsüyle eğitimini sivil üniversitelerde tamamlamış, Milli Güvenlik Akademisi mezunu emekli bir subay. Ancak öne çıkan özelliği, psikolojik harekât uzmanı olması. 1988-2007 yılları arasında Türkiye'deki psikolojik harekât kampanyalarının arkasındaki isim olarak bilinen Vahapoğlu, 2007'den bu yana Bahçeli'nin danışmanlığını yürütüyor. Partinin MYK üyesi de olan Vahapoğlu'nu, kamuoyu, Yeşil kod adlı tetikçi Mahmut Yıldırım'ın telefon defterinde adının ve telefon numarasının çıkmasıyla tanıdı.