BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.408,05

Yeşil çayın kanıtlanmış müthiş faydası

Yeşil çayın kanıtlanmış müthiş faydası

Bir bardak yeşil çay, dünyadaki tüm kadınlar için en sağlıklı içecektir. Yeşil çayın içinde bulunan antioksidanların vücut üzerinde güçlü etkileri vardır.

Yeşil çayın kanıtlanmış müthiş faydası

1. Yeşil çay ile sağlıklı olun Yeşil çay çeşitli biyoaktif bileşikler içerir. Yeşil çay, sadece yeşil bir sıvıdan daha fazladır. Çay yapraklarında biyoaktif bileşiklerin birçoğu içeren yeşil çay, önemli bir antioksidandır. Bu maddeler hücreleri ve molekülleri hasardan korumak için vücutta serbest radikallerin oluşumunu azaltır. Bu serbest radikaller, başta yaşlanma olmak üzere birçok hastalığın oluşmasından önemli rol oynamaktadır. Yeşil çayda aynı zamanda sağlık için çok önemli bazı minareller de bulunur. Ancak yeşil çay alırken dikkatli olun. Düşük kaliteli markalarda, yeşil çay içinde florür seviyesi yüksek olabilir. Bunun için kaliteli bir marka seçmeniz çok daha iyi olur.

Yeşil çayın kanıtlanmış müthiş faydası

2. Yeşil çay beyin fonksiyonlarını iyileştirir Yeşil çay içinde bulunan bileşikler beyin fonksiyonlarını iyileştirmek ve sizin daha iyi düşünmenizi sağlamak açısından çok faydalıdır. Bir fincan yeşil çay, sizi sadece uyanık tutmaz, aynı zamanda beyninizi de çalıştırır. Yeşil çayda bulunan aktif madde, kafein uyarıcıdır. Yeşil çay, gerginliğe neden olmadan kahveden daha güçlü bir şekilde uyarır. Kafein, beyindeki Adenozin adında bir inhibitör nörotransmitter bloke etmektir. Bu şekilde, konsantrasyon artırılmaktadır. Yeşil çay, birçok kişide, kahveye kıyasla daha istikrarlı enerji vermekte ve çok daha verimli olmalarını sağlamaktadır.

Yeşil çayın kanıtlanmış müthiş faydası

3. Yeşil çay yağ yaktırır Yeşil çay, yapılan araştırmalar sonucunda göstermiştir ki, metabolizma hızını artırarak, yağ yakımını kolaylaştırır. 10 sağlıklı erkek üzerinde yapılan bir çalışmada, yeşil çay enerjiyi yüzde 4 oranında arttırıyor. Ancak, etkileri bireye bağlı olarak bazı kişilerde metabolizma hızını arttırmadığı da tespit edilmiştir. Kafeinin de yağ dokularındaki yağ asitlerini harekete geçirerek, enerji olarak kullanılmasını sağlar ve bu da sizin performansınızı artırır.

Yeşil çayın kanıtlanmış müthiş faydası

4. Yeşil çaydaki antioksidanlar bazı kanser riskini azaltır Kanser, hücrelerin kontrolsüz büyümesi ile olur. Kanser dünyadaki en önemli nedenlerinden biridir. Oksidatif hasarı(hücrelerin) kanseri gelişimine neden olur ve antioksidanlar ise hücrelerin hasarını önleyerek koruyucu bir etki sağlar. Yeşil çay mükemmel güçlü bir antioksidanlar kaynağıdır. Bu yüzden kanser riskini azaltmasıçok mantıklıdır.