BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.397,76
HABER /  GÜNCEL

Yenikapı'daki AKP mitinginden notlar...

BBC Türkçe'den Selin Girit, bugün AKP'nin İstanbul mitingini izledi.

Abone ol

Seçimlere artık yalnızca bir hafta kaldı. Mitingler sürüyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bugünkü İstanbul mitingini izleyen gazeteciler arasındaydım. Kurulduğundan bu yana mitinglerini Kazlıçeşme’de yapan AKP, bu kez Yenikapı Meydanı’nı tercih etmişti.

Yenikapı Meydanı bir milyon kişiyi aşkın kapasiteye sahip. Biz alana saat 15 sularında vardığımızda halen akın akın insan miting alanına doğru ilerliyordu. Öyle ki, yer yer kapılarda yığılmalar, ufak çaplı gerginlikler de yaşandı.

Miting alanında yapılan anonsla mitinge gelenlerin sayısının 1,5 milyonun üzerinde olduğu söylendi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında mitinge 2 milyon kişinin geldiğini duyurdu. Emniyet Müdürlüğü’nün açıkladığı resmi rakamlara göre ise mitinge katılım 220 bin dolayındaydı.

Miting alanında hemen herkesin bir elinde Türk bayrağı, diğerinde AKP flaması vardı. Anonslarla birini kaldırıp diğerini indiriyorlardı. Başbakan Erdoğan konuşma yaptığı sırada kendisini görebilmek için platformlara, ağaçlara tırmanmış insanlar da göze çarpıyordu. Başbakan Erdoğan helikopterle alan üzerinde tur atarken, meydandaki coşku daha da tırmandı.

Konuştuğumuz AKP destekçileri seçimlerde büyük başarı gösterecekleri kanaatindeydi. Yoğun tartışmalara neden olan yolsuzluk iddiaları ve Twitter’ın kapanması gibi konularda da, hükümete destekleri tam görünüyordu.

AKP’nin İstanbul mitingine dair ayrıntılı bir haberi, birazdan kaleme alacağım. Bu haberi de yine sayfalarımızda bulacaksınız.