BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yeniçağ gazetesi yazarlarına FETÖ gözaltısı

Ülkücü yayın organlarından Yeniçağ gazetesinin yazarları Servet Avcı, Yavuz Selim Demirağ ve Adnan İslamoğulları FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Abone ol

Ülkücü çizgide yayın yapan Yeniçağ gazetesinin yazarları FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Yeniçağ'dan Servet Avcı, Adnan İslamoğulları ve Yavuz Selim Demirağ sabah saatlerinde gözaltına alındılar. Yeniçağ yazarı Kürşat Zorlu hakkında da gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.

ÜLKÜCÜ SOSYAL MEDYA FENOMENİ DE GÖZALTINDA

Sosyal medya uzmanı olan ve Twitter'da oluşturduğu ATA grubu ile fenomen olan Kerim Çoraklı attığı tweetle evine polislerin geldiğini yazarak gözaltı kararı için "Şeref madalyamızdır" dedi.Kaynak: Kerim Çoraklık da gözaltında!

MERAL AKŞENER'İ DESTEKLEYEN İSİMLER

Ülkücü-milliyetçi kimlikleriyle bilinen gözaltındaki Yeniçağ yazarlarının bir diğer dikkat çeken ortak noktası ise MHP içindeki liderlik yarışında Meral Akşener'den yana tavır koymuş olmaları olduğu belirtiliyor.  

SİNAN OĞAN'A YAKIN İSİM DE GÖZALTINDA

MHP'de değişim isteyen isimlerden birisi olan, MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan'a yakınlığıyla bilinen MHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Adayı Şevket Apuhan Twitter hesabından gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. 

KIZI YAZDI: FETÖ KAPSAMINDA PARTİYE SIZMA GİRİŞİMİ

Bahçeli'ye muhalifliğiyle bilinen Rubil Gökdemir de gözaltına alınanlar arasında. Gökdemir'in kızı Elif Gökdemir sosyal medyadan yaptığı açıklamada "FETÖ kapsamında bir partiye sızma girişimi" suçlamasıyla babasının gözaltına alındığını yazdı.

SPOR SALONUNA GÖTÜRÜLDÜLER

Evlerindeki aramalarda bilgisayarlarına ve bazı kitapları ile evraklarına el konuldu. Avcı ve Demirağ'ın gözaltına alındıktan sonra Başkent Spor Salonu’na götürüldükleri öğrenildi. 

BAŞKA GÖZALTINA ALINANLAR DA VAR

Yeniçağ gazetesi yazarlarının gözaltına alındığı operasyon kapsamında yine Ülkücü camiadan eski MHP milletvekili Turan Yaldır, Rubil Gökdemir ve Alper Aksoy gibi isimlerin de gözaltına alındığı öğrenildi.

KENDİ AVUKATLARIYLA GÖRÜŞMELERİNE İZİN YOK

Yeniçağ gazetesi, gözaltındaki yazarlarına avukatlarının ulaşamadığını açıkladı: "OHAL kapsamında avukatların, gözaltına alınan yazarlarımızla görüştürülmesine izin verilmiyor. Sadece baronun atadığı avukatların yazarlarımızla görüşeceği öğrenildi." 

AKŞENER VE OĞAN'DAN TEPKİ

Gözaltılarla ilgili Twitter adresinden bir açıklama yapan Meral Akşener, "Ülkücü arkadaşlarımın FETÖ'cü olmak iddiası ile gözaltına alınmasını lanetliyorum" dedi. Sinan Oğan ise, "MHP'de bazı muhalif isimlere yönelik bu sabah başlatılan operasyon işi sulandırmak ve FETÖ'ye hizmet olur" tweetini paylaştı.

Yeniçağ gazetesi ise internet sitesinin manşetinden ilginç bir soru sordu: "Gözaltı kararlarının arkasında Bahçeli mi var?"

SERVET AVCI KİMDİR?

 Gözaltına alınan Servet Avcı eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Devlet Bahçeli döneminde MHP Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu. 

'İMAMLARIN ÖCÜ' KİTABININ YAZARI

Yavuz Selim Demirağ ise, FETÖ'nün TSK içindeki yapılanmasıyla ilgili çok sayıda yazı yazmış ve programa çıkmıştı. Demirağ, geçtiğimiz yıllarda çıkardığı “İmamların Öcü” kitabında FETÖ’nün askeri okullar ve TSK içerisindeki yapılanmasını masaya yatırmıştı.