BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,58
HABER /  DÜNYA

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters: Erdoğan'la yanlış anlaşmaları düzelttik

Türkiye'yi ziyaret eden Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, "Saldırının ardından yaşanan yanlış anlaşmalar düzeltildi" açıklaması yaptı.

Abone ol

Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi Reuters’a değerlendirdi. Ziyareti öncesinde Erdoğan’ın cami katliamının ardından yaptığı açıklamaları eleştirmiş olan Peters, “Saldırının ardından yaşanan yanlış anlaşmalar düzeltildi” diye konuştu.

Gerginliğe neden olan konuşma

Peters, Erdoğan’dan katliamın görüntülerinin seçim mitinglerinde yayınlanmaması gibi bir talepte bulunmadığını söyledi. Peters, Erdoğan’la, Çanakkale Savaşı’nın 104’üncü yıldönümü töreninde sarf ettiği “İstanbul’u Konstantinapol yapamayacaksınız. Dedeleriniz geldiler, burada olduğumuzu gördüler, kimi ayakta kimi tabutta geri döndüler” sözleri hakkında konuşmadığını da ekledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, Çanakkale Savaşı’nın 104’üncü yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada “İstanbul’u Konstantinapol yapamayacaksınız. Dedeleriniz geldiler, burada olduğumuzu gördüler, kimi ayakta kimi tabutta geri döndüler. Aynı niyetle gelecekseniz sizi de bekleriz. Sizleri de dedeleriniz gibi uğurlayacağımızdan hiç şüpheniz olmasın” demişti.