BIST 10.471
DOLAR 32,59
EURO 34,99
ALTIN 2.442,54

Yeni yıla ‘giriş’ yazısı

Yeni bir yıla giriyoruz…

Çok mutluyuz, umut doluyuz…

Bu mutluluğun ipuçlarına ilişkin gazetelerde “olağanüstü” haberler yer alıyor. Sağlıklı yaşam uzmanları yılbaşı için halkımızı yakından ilgilendiren şu önerilerde bulunuyorlar:

-Birden bire yemeyin. Gece uzun, çok yiyeceğiniz için yavaş yavaş yiyin.

-İçkinizi de yavaş yavaş için…

Asgari ücret 350 milyona (350 YTL) yükseltilmiş olduğundan hiper ve süper marketler, şarküteriler, meze evleri asgari ücreti yeni yükselmiş halkımızı kapıda bekliyorlar. Bütün ülke yiyip içebilir!

Çünkü mutluyuz, yeni yıla giriyoruz!

Mardin Kızıltepe’de polis kurşunlarıyla öldürülen baba-oğul için dört polise dava açıldı. Faili belli olmayacak şekilde adam öldürmek suçuyla yargılanacaklar. Oysa kurşun sıkanlar dört, ölenler iki kişi… Baba Ahmet Kaymaz ile oğlu Uğur Kaymaz’ın hayatını “kaydıranlar” iddanameye göre belli değil!

Adalet yerini bulacak, sadece katiller bulanamayacak o kadar!..

Bağımsız yargımız olduğu için mutluyuz, gelecekten umutluyuz!

Önceki yıllarda paradigmayı iflas ettiren ve bu yüzden de Terörle Mücadele Kanunu’na göre mahkum olup hapis yatan Prof. Dr. Fikret Başkaya için yine “devletin manevi şahsiyetine hakaret ettiği” gerekçesiyle dava açılmış. Fikret Hoca’nın yazıları 10 yıl önce yayınlanmıştı, dava yeni açılıyor. Çünkü gazete yazıları kitap oldu.

Devlet, tecavüz ederek insan öldüren katile şefkatle yaklaşıp onu affedebiliyor. Gasp, soygun, ve hırsızlık suçlarını da bağışlayabiliyor.
Sadece kendisinin manevi şahsına karşı çok hassas…

Güçlü devletimiz iki satır yazıya dayanamıyor, yıkılacak gibi oluyor!

Olsun, Türkiye mutlu bir yeni yıla giriyor.

Fikret Hoca da umutlu hapse girebilir.

Hapse giren, girmeyen, girecek olan bütün hocaların yeni yıla kutlu olsun!
Asgari ücretle bir yıl yaşayacaklar, yeni yılınız kutlu olsun!

Yılbaşı gecesi çok yiyerek ve içerek hastanelik olacaklar, ilaç paralarını ödeyemedikleri için hastanelerde rehin kalacaklar yeni yılınız kutlu olsun!

Sokak ortasında faili belli olmayacak şekilde ölenler, ölecek olanlar, öldürenler, gömenler, kaybedenler, kaydedenler, dava açanlar, kenara kaçanlar, uzaktan bakanlar, yakından görmeyenler sizin de yeni yılınız kutlu olsun!

Okula gidenler, gidemeyenler, gidip de bırakanlar, bırakmayıp atılanlar, okuyanlar, okumayanlar, okuduklarını anlamayanlar, yazanlar, yazamayanlar, düz geçenler, yan çizenler yeni yılınız kutlu olsun!

Mutlu ülkenin umutlu insanları, herkesin yeni yılı kutlu olsun!