BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yeni teşvik sistemine dava açıyor!

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, yeni teşvik sistemini eleştirdi.

Abone ol

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, yeni teşvik sistemiyle ilgili olarak dava açmaya hazırlanıyor. Tunceli'nin 5. bölgede yer aldığını ifade eden Genç, "Bakalım bu karşı dava açma imkanımız olursa bunun iptali için dava açarız. Tunceli'nin de altıncı bölgeye alınması lazım" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, yeni teşvik sistemini eleştirdi.

Deniz feneriyle basın toplantısına katılan Genç, elindeki haritayı da basın mensuplarına gösterdi. Yeni teşvik sistemine işaret eden Genç, şöyle dedi:

"Bu yeni ilan edilen teşvik primleriyle ilgili Tunceli 6. bölgede değil de en geri kalmış bölgede değil de 5.bölgede yer almış. Tayyip Erdoğan'ı kutluyorum. Tayyip Erdoğan'ın Tunceli halkına duyduğu kin duygusunun tezahürüdür. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Tuncelili olması etkisi olmuş ben de Tunceliliyim. Herhalde Tayyip Bey beni yakın dostu olarak gördüğü için 5. bölgeye almış.

Bakalım bu karşı dava açma imkanımız olursa bunun iptali için dava açarız. Tunceli'nin de altıncı bölgeye alınması lazım diye."

TUTUKLU VEKİLLER

Meclis Genel Kurulu'nda dün vekillerin tutuksuz yargılanması için önerge verdiğini, ancak kabul edilmediğini de hatırlatan Genç, "Bu milletvekilleri Tayyip Erdoğan'ın emriyle içeride tuttuğunuzun delilidir, dedim" diye konuştu.

Deniz Feneri soruşturmasını da hatırlatan Genç, "Ben niye bu feneri taşıyorum, şimdi kravat yaptırdım, bu kravatı öteki milletvekillerine de yapacağım. Deniz Feneri olayında baş sorumlu Tayyip Erdoğan'dır, AKP'dir. Deniz Feneri'nden gelen paralar bunların cebine girdiği için kamuoyundan saklamaya çalışıyorlar" dedi.

GENÇ'TEN MİLLETVEKİLLERİNE ÖZEL KRAVAT

Basın toplantısında başka kravatlar da yaptıracağını ifade eden Genç, "Tutuklu milletvekilleriyle ilgili de mi yapacaksınız?" sorusuna da, "Onu da yapacağım, gemicik de yapacağım, Tayyip Bey'in oğlunun kaç gemisi var biliyor musunuz, 12'ye yaklaşmış" dedi.

Kravatları CHP'li vekiller için yaptıracağına işaret eden Genç, "Gemicikleri yüzdürecek misiniz?" sorusuna da, "Meclis'in de ortasına getirir, bir deniz kurarız" diye konuştu.

"CHP'li vekillere de vereceğinizi söylediniz hep birlikte Genel Kurul'a girer misiniz?" sorusuna da Genç, "Tabi, tabi" yanıtını verdi.